Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 28-11-2007

Lawinepijlen

ODIJK Op dinsdag 27 november werden bij een groepje werklieden zes lawinepijlen in beslag genomen.

Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een groepje werklui op de Burgweg lawinepijlen aan het afsteken waren. Een getuige had hen daarop aangesproken, maar kreeg een grote mond.

Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad enkele werklui aan. Zij bleken nog in het bezit te zijn van zes lawinepijlen. Deze werd in beslag genomen. Daar niet duidelijk was wie de pijlen had afgestoken, hebben de agenten geen proces-verbaal opgemaakt. Wel wordt contact opgenomen met de werkgever om duidelijk te maken dat dit echt niet kan.

Rijbewijs kwijt

DE BILT Een automobilist raakte op dinsdag 27 november zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed.

Rond 16.20 uur hielden agenten met een lasergun een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg. Daarbij constateerden zij dat automobilist met een pittige snelheid reed: 141 km/u, wat gecorrigeerd op 136 km/u neerkwam, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u. Hij werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op dinsdag 27 november van 13.30 uur tot 14.30 uur een verkeerscontrole op De Dreef gehouden.

Bij de controle werden veertien bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel (5), niet handenvrij bellen (1) en te hoge snelheid (8).

Winkeldiefstal

BILTHOVEN Een 71-jarige vrouw uit gemeente De Bilt ging er op dinsdag 27 november na een winkeldiefstal vandoor. Zij werd even later aangehouden.

Rond 11.15 uur zag een medewerker van een winkel aan de Planetenbaan dat een vrouw een doos met lego ter waarde van 70 pakte, onder haar jas stopte en de winkel uitliep. Hij ging achter haar aan en hield haar staande. Zij gaf de Lego terug, maar weigerde haar naam op te geven. De medewerker belde met zijn mobieltje de politie en bleef de vrouw volgen.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 71-jarige vrouw uit gemeente De Bilt, op de Prof. Dr. Zeemanweg aan. Zij werd naar het politiebureau overgebracht en bekende de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Babbeltruc

BUNNIK De politie in Bunnik waarschuwt voor mensen die door middel van een babbeltruc de bankpas en bijbehorende pincode van bewoners afhandig proberen te maken.

Dat overkwam twee seniore dames aan de Rijnzichtlaan in Bunnik op woensdag 21 november. Beiden werden in eerste instantie gebeld door een vrouw die zei van de bank te zijn. De vrouw gaf aan dat er iemand aan de deur zou komen om de bankpassen te controleren. Eén van de bewoners had meteen argwaan en kapte het telefoongesprek af. Bij de ander kwam even later inderdaad een man aan de deur om de bankpas te controleren. Toen de man vroeg naar de pincode vertrouwde de bewoonster het niet langer en heeft zij de man weggestuurd. De verdachte man was ongeveer 30 jaar oud en droeg een zwart trainingspak met witte strepen. Hij had stijl achterovergekamd wit haar. Mensen die meer informatie hebben over deze verdachte of soortgelijke praktijken worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.

De politie waarschuwt inwoners van Bunnik alert te zijn op deze methode en de betaalpas of pincode nooit af te geven aan personen die zich bij de woning melden. Mocht een dergelijk voorval plaatsvinden dan kunt u bellen met het alarmnummer 112.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 12:00 | © Politie Utrecht