Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 28-11-2007

Auto vernield

AMERSFOORT Op dinsdagavond 27 november werd een auto met vuurwerk vernield, een andere auto liep schade op.

Rond 19.45 uur parkeerde een 34-jarige vrouw uit Kortenhoef haar auto op de Fahrenheitstraat en ging daar een gebouw binnen. Rond 22.00 uur hoorde zij een harde knal, maar besteedde daar verder geen aandacht aan.

Rond 22.00 uur hoorde een getuige dezelfde harde knal, keek naar buiten en zag rook uit een auto komen. Hij belde 112 en de politie ging ter plaatse. De agenten troffen een auto aan, waarvan een ruit er helemaal uitlag, een andere gebarsten was en twee portieren ontzet waren. Kennelijk hadden onverlaten een zwaar stuk vuurwerk in de auto tot ontploffing gebracht. Een daarnaast geparkeerde auto raakte licht beschadigd.

De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij bleek dat de auto van de 34-jarige vrouw uit Kortenhoef was. Zij deed aangifte van de vernieling van haar auto. Het voertuig moest worden weggesleept.

Aan getuigen van de vernieling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen fiets

AMERSFOORT Een 19-jarige Amersfoorter werd op dinsdag 27 november aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Rond 20.10 uur zagen agenten een fietser zonder verlichting over de Ringweg Dorrestein rijden. Zij gaven de bestuurder, een 19-jarige Amersfoorter, een stopteken. De agenten vroegen het framenummer na bij de politiemeldkamer. Daarbij bleek dat de fiets in december 2005 in Amersfoort was gestolen. Vervolgens werd de verdachte aangehouden.

De verdachte en de fiets zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde man aangereden

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag 27 november werd een bejaarde man door een bromfietser aangereden. De man raakte gewond, de bromfietser ging ervandoor.

Rond 12.50 uur liep een 77-jarige man uit Amersfoort over de Langestraat. Daar werd hij door een scooter aangereden en kwam ten val. Daarbij liep de man letsel aan zijn benen op. De scooterbestuurder wilde ervandoor gaan, maar omstanders probeerden hem tegen te houden. Eén van de omstanders slaagde erin de sleutel uit het contactslot te trekken. Daarop ging de bestuurder er lopend met de scooter vandoor. Hij werd daarbij vergezeld door zijn passagier. Het tweetal had een licht getinte huidskleur en was 16-17 jaar oud. Zij reden op een zwart/grijze Piaggio.

Aan getuigen van de aanrijding of mensen die de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 09-8844.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 11:54 | © Politie Utrecht