Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 28-11-2007

Fietsverlichting

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdagavond 27 november op verschillende plaatsen op fietsverlichting gecontroleerd. Acht fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL Een 63-jarige vrouw werd op dinsdag 27 november op winkeldiefstal betrapt. Zij bleek niet in één winkel proletarisch te hebben geshopt.

Toen rond 10.55 uur een klant een winkel aan de Hoofdstraat wilde verlaten, ging het alarm van een beveiligingspoortje af. De klant, een 63-jarige vrouw uit Veenendaal, werd door een winkelmedewerker staande gehouden. Zij bleek een bakkwastje te hebben gestolen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

De vrouw werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij bleek ook bij een andere winkel op bezoek te zijn geweest. Daar had zij meerdere kerstartikelen gestolen. De vrouw bekende de diefstallen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt: zij kreeg een boete van 280.

Snelheidscontrole

LEERSUM De politie heeft op dinsdag 27 november van 09.30 uur tot 11.45 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg gehouden.

Van 1771 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 1701 bestuurders hielden zich wel aan de maximumsnelheid van 50 km/u, de overigen niet. De topper reed 50% te hard: hij reed 75 km/u.

Kop-staart

VEENENDAAL Een 23-jarige bestuurder van een bestelauto raakte op dinsdag 27 november gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 07.50 uur stopte een 23-jarige man uit Scherpenzeel (Gld) met zijn bestelauto op de T-kruising De Schans/Gildetrom om linksaf de Gildetrom op te rijden. Een achter hem rijdende 22-jarige automobilist uit Rheden zag dit te laat en botste tegen hem op. De Scherpenzeler is met nek- en schouderklachten per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Algemene verkeerscontrole

RHENEN Dinsdag 27 november heeft de politie tussen 13.00 en 20.30 uur op verschillende locaties een verkeerscontrole gehouden.

Op het stationsplein en op de Lijnweg controleerden agenten aan de hand van framenummers van fietsen of zij van diefstal afkomstig waren. Een 20-jarige man uit Rhenen bleek op een gestolen damesfiets te rijden. Hij is aangehouden voor diefstal c.q. heling en de fiets is in beslag genomen.

Op de Herenstraat werd gecontroleerd of automobilisten zich aan de verkeersregels hielden. Een tweetal bestuurders kreeg een bekeuring omdat ze bij de oversteekplaats bij de school geen voorrang verleenden aan overstekende voetgangers.

In de avond controleerden agenten o.a. fietsers op de Nieuw Veenendaalseweg op het voeren van deugdelijke verlichting. Vier fietsers kregen een bekeuring.

In totaal schreef de politie 35 bekeuringen uit. De meest voorkomende feiten waren het niet dragen van de autogordel (12x), het rijden op een bromfiets met een te groot vermogen (3x), ondeugdelijke fietsverlichting (4x), niet handsfree bellen in de auto (2x) en het niet dragen van een helm op de bromfiets (2x).

De komende weken zal de politie regelmatig een verkeerscontrole houden in Rhenen.

Politie Veenendaal waarschuwt tegen zakkenrollers

VEENENDAAL - In de afgelopen twee maanden hebben dertig mensen aangifte van zakkenrollerij gedaan bij de politie in Veenendaal. De daders slaan vooral toe tijdens de sinterklaasdrukte en de aankopen voor kerst in de grotere winkelketens in het centrum. Hierbij hebben de daders het voorzien op portemonnees, maar ook mobiele telefoons zijn een gewilde buit.

Opvallend is dat de dieven de buit uit de jaszakken van winkelende mensen halen, maar ook uit kinderbuggys en boodschappentassen. In de drukte wordt er bijvoorbeeld kleding gepast, waarbij even niet op de kinderwagen of boodschappentas wordt gelet. De verdachten zijn volwassenen, tieners en zelfs jonge kinderen.

De politie wil het winkelend publiek er attent op maken dat zij goed op hun spullen moeten letten. Als u wordt aangestoten, of als iemand u iets vraagt, wees er dan bedacht op dat u het slachtoffer kunt worden van zakkenrollerij.

Minderjarige bekent bedrijfsinbraak Veenendaal en negen auto-inbraken Rhenen

VEENENDAAL - De politie heeft op 9 november een 16-jarige jongen uit Rhenen aangehouden die inmiddels heeft verklaard een bedrijfsinbraak in Veenendaal en negen auto-inbraken in Rhenen te hebben gepleegd.

De politie kreeg op 9 november rond 3.15 uur s nachts een melding binnen dat er werd ingebroken in een restaurant aan de Nieuweweg in Veenendaal. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een verdachte vluchten. Omdat één van de agenten de verdachte herkende van een scooterongeluk van eerder die week werd de identiteit van de jongen bekend. Even later die nacht kon de verdachte, een 16-jarige jongen uit Rhenen, thuis worden aangehouden. In het huis van de verdachte trof de politie enkele gestolen goederen aan zoals een kentekenbewijs en een houder van een navigatiesysteem. Op het politiebureau bekende de 16-jarige verdachte uiteindelijk betrokken te zijn bij de inbraak in het restaurant aan de Nieuweweg. Daarnaast bekende hij ook nog eens negen auto-inbraken te hebben gepleegd in Rhenen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 11:58 | © Politie Utrecht