Persberichten Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht, 28-11-2007

Verdachten aangehouden voor verduistering auto

WOERDEN De politie heeft op 19 en 26 november een 24-jarige man uit Woerden en een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van verduistering, valse aangifte en heling.

De man uit Woerden deed donderdag 1 november aangifte van diefstal van zijn auto. Hij verklaarde toen dat hij zijn auto op de Anthonie van Dijkckstraat aan de kant had gezet om zijn mobiele telefoon te beantwoorden. Vervolgens had een onbekende man hem met een mes bedreigd en hem uit de auto getrokken. De onbekende man is er met de auto vandoor gegaan. De politie heeft deze aangifte in behandeling genomen en uit onderzoek blijkt dat het voertuig vermoedelijk door de Woerdenaar is verduisterd. De 31-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van heling. De bewuste auto is op vrijdag 2 november in Veenendaal teruggevonden en inbeslaggenomen. Tegen beiden mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Parkeercontrole

ABCOUDE- Op dinsdagmiddag tussen 14.30 uur en 15.15 uur heeft de politie een parkeercontrole gehouden.

Op diverse locaties in Abcoude is gecontroleerd. In totaal zijn 11 bekeuringen uitgeschreven waaronder voor parkeren zonder p-schijf, het overschrijden van parkeertijd en parkeren buiten de aangegeven vakken.

Snelheidscontrole

WLNIS- De politie heeft op dinsdagochtend tussen 09.30 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Enschedeweg ter hoogte van de Dorpsstraat.

In totaal werden 989 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij waren 126 bestuurders die harder reden dan de toegestane snelheid van 60km/u. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Scootercontrole

MAARSSEN- Dinsdag tussen 07.00 uur en 14.00 uur heeft de politie op diverse locaties waaronder, Bisonspoor, Herengracht en Maarssenbroeksedijk scooterbestuurderscontroles gehouden.

Totaal zijn 36 scooters staande gehouden. Hierbij zijn 26 voertuigen bekeurd voor onder andere; onjuiste verlichting, te hoge constructiesnelheid, niet kunnen tonen rijbewijs/kentekenbewijs, rijden zonder helm, remmen en banden niet in orde en rijden over het verdrijvingsvlak.

Snelheidscontrole

WILNIS- De politie heeft op dinsdagavond aan de Enschedeweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur zijn 415 voertuigen gecontroleerd op snelheid.

Hierbij waren 68 voertuigen die harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 136 km/u .

Diefstal uit auto

WOERDEN- Op dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een autokraak aan de Utrechtseweg.

Volgens de getuige zou het gaan om drie jongens. Aangekomen op de Utrechtseweg konden twee jongens, een 16-jarige en een 13-jarige uit Woerden worden aangehouden. De 16-jarige verdachte is in verzekering gesteld en de 13-jarige werd vrijgelaten vanwege onvoldoende bewijs. Naar de derde verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 12:08 | © Politie Utrecht