Gemeente Rotterdam

Rotterdam is de stad waarin jongeren meepraten en meedoen. Zeker in 2009, tijdens het Jongerenjaar. Daarom gaat begin 2008 B&W Next van start. Naast het college van burgemeester en wethouders wordt een schaduwcollege van jongeren ingesteld. Het schaduwcollege adviseert het Rotterdamse college en praat mee over thema's die belangrijk zijn voor jongeren.

Jongerenburgemeester Andrea Moreira Santos zoekt wethouders Jongerenburgemeester
De Rotterdamse Andrea Moreira Santos is in juni aangesteld als jongerenburgemeester. Zij zoekt acht wethouders om vanaf begin 2008 het schaduwcollege B&W Next te vormen. De initiatiefnemer van B&W Next, YoungEDBR, is een wervingscampagne gestart voor wethouders Next onder Rotterdamse jongeren tussen 18 en 27 jaar.

Wethouder Next
De wethouders Next moeten samen met een wethouder uit het college van B&W een duo gaan vormen. B&W Next adviseert over jongerenvraagstukken, bewaakt kritisch de jongerendimensie in het Rotterdamse gemeentebeleid en wisselt hierover van gedachten met burgemeester en wethouders. Kortom, het college wordt scherp gehouden over onderwerpen die jongeren aangaan.

De YoungEDBR zoekt Rotterdammers tussen 18 en 27 jaar. Een wethouder Next moet minstens een jaar een halve dag per week beschikbaar zijn, weten wat er onder jongeren speelt en bij voorkeur een groep Rotterdamse jongeren vertegenwoordigen.

Rotterdamse jongeren die als wethouder Next willen meedenken en meewerken aan het aantrekkelijker maken van Rotterdam als jongerenstad kunnen zich tot 15 december a.s. aanmelden via www.youngedbr.nl. Op de website is meer informatie te vinden over de selectiecriteria en de procedure. De Rotterdamse wethouders kiezen, na een voorselectie, zelf hun wethouder Next. Het schaduwcollege B&W Next moet in januari 2008 compleet zijn.

Bron: Bestuursdienst, 28-11-2007