Generali

Generali duidelijk over keuzerecht DGA en de Pensioenwet

De Pensioenwet is niet van toepassing op de
directeur-grootaandeelhouder (DGA). Als de DGA al vóór 1 januari 2007 een pensioenregeling had, dan heeft hij dit jaar nog de mogelijkheid om zijn pensioen onder de werking van de Pensioenwet te brengen. Voorwaarde is wel dat hij dit vóór 1 januari 2008 aangeeft. Doet hij dat niet op tijd, dan valt zijn pensioenverzekering per 1 januari 2008 buiten het bereik van de Pensioenwet. De pensioen- en inkomensverzekaar heeft de betreffende dga's hier inmiddels over geïnformeerd. Het intermediair heeft van deze actie een vooraankondiging ontvangen. Generali handelt hiermee conform het standpunt van de regering dat begin november is gepubliceerd in de Nota naar aanleiding van het verslag van de veegwet Pensioenwet.

Duidelijkheid voorop

Generali heeft kwaliteit en duidelijkheid hoog in het vaandel staan. En tot voor kort was er nog geen duidelijkheid over wat er met het DGA pensioen gebeurt als de DGA niet op tijd zijn keuze maakt. Diverse pensioenuitvoerders zijn de afgelopen maanden daarom op verschillende wijze omgegaan met het keuzerecht van de DGA in het kader van de Pensioenwet. Generali heeft bewust gewacht op een regeringsstandpunt, alvorens haar relaties aan te schrijven. Dit standpunt volgde op 2 november jl. met de Nota naar aanleiding van het verslag van de Veegwet Pensioenwet. Het niet maken van een keuze betekent dat een DGA buiten de werking van de Pensioenwet komt
te vallen. "Eindelijk duidelijkheid", aldus Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Communicatie van Generali. "En daar was het ons om te doen. Daarom hebben wij onze relaties `nu pas' benaderd."

Publicatiedatum: 27-11-2007

© Generali verzekeringsgroep 2007