Waterschap Regge en Dinkel


Beperkte stijging waterschapslasten 2008

De belastingtarieven van het waterschap Regge en Dinkel stijgen in 2008 beperkt ten opzichte van 2007. Een meerpersoonshuishouden met een huurwoning betaalt in 2008 1,9% meer waterschapslasten, een meerpersoonshuishouden met een eigen woning 2,6% meer, een gemiddeld bedrijf 1,5% meer en een gemiddeld agrarisch bedrijf 4,6% meer waterschapslasten. De lastendruk voor een agrarisch bedrijf stijgt sterker dan de andere categorieën door afname van het aantal hectares landelijk gebied. In vergelijking met andere waterschappen blijft de lastendruk voor de landbouw bij Regge en Dinkel één van de laagsten; de kosten voor het waterbeheer worden vooral gedragen door het stedelijk gebied.

Investeringsprojecten die het waterschap in 2008 onder andere uitvoert zijn de Doorbraak, de Reggeherstelprojecten en Roombeek. Doordat een kwart van de investeringen hiervan via bijdragen van derden wordt gefinancierd kan de lastendruk voor de belastingbetaler worden beperkt.

De aanslag voor de waterschapslasten krijgt u begin januari via Locosensus in uw brievenbus. Deze aanslag hoeft u niet te betalen. De waterschapslasten worden namelijk via de maandelijkse betaling aan Vitens betaald.