Bureau Verkeershandhaving


Drankrijder probeert agenten om te kopen

28 november 2007

Een 31-jarige automobilist uit Waarland die onder invloed een aanrijdig veroorzaakte, heeft agenten geld geboden om zijn drankmisbruik door de vingers te zien.

De man veroorzaakte een aanrijding in Noord-Scharwoude. Hij zag te laat dat zijn voorganger stilstond voor het verkeerslicht en kon niet meer op tijd stoppen. Omdat de auto naar voren schoot, liepen uiteindelijk vier auto's materiële schade op. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,1 promille terwijl de norm ligt bij maximaal 0,5 promille. De automobilist verklaarde dat hij aan zijn autoradio rommelde en daardoor te laat het stilstaande verkeer voor hem opmerkte.

Geldbedrag
De man probeerde de aanwezige agenten om te kopen om zijn drankmisbruik door de vingers te zien. Hij bood elk van hen een geldbedrag aan. De agenten deelden hem mee dat dit strafbaar is. Toen hij daarna de agenten opnieuw vroeg of ze het voor geld niet door de vingers wilden zien, kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden met drank op én voor zijn poging de agenten om te kopen.