Gemeente Hengelo

Maatregelen tegen verkeersoverlast nieuwbouw ROC

De nieuwbouw van het ROC aan de Lansinkesweg bevindt zich in de afbouwfase. Door het toenemende werkverkeer ontstaan onveilige en ongewenste verkeerssituaties in het omliggende gebied. Om daaraan een einde te maken treft de gemeente tijdelijke verkeersmaatregelen.

De tijdelijke verkeersmaatregelen gaan in op 10 december in en moeten ervoor zorgen dat de leefbaarheid en veiligheid in de buurt tijdens de bouw van het nieuwe ROC van Twente niet verder onder druk komen. De tijdelijke maatregelen duren tot 1 september 2008 en staan los van de Nota Autoparkeren, die onlangs in de inspraak is geweest.

De maatregelen op een rij

Van 10 december 2007 tot 1 september 2008 zijn de volgende maatregelen van kracht:

* een algeheel stopverbod voor de Lansinkesweg/Julianalaan (van Emmaweg tot Oelerweg);

* tijdelijke invoering van betaald parkeren in de Willem de Clercqstraat, Binnenweg, Schouwinksweg, Beckumerstraat (van Willem de Clercqstraat tot aan Kerkstraat) en C.T. Storkstraat (van Julianalaan tot Van Markenstraat). Betaald parkeren geldt op werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur. Het tarief is 1,40 euro per uur. Er komen vijf parkeermeters in de wijk te staan;
* een extra gratis parkeervoorziening voor ongeveer vijftig voertuigen aan de Industriestraat, tegenover het Techniekmuseum. Het huidige grasveld wordt voorzien van puinverharding.

Kosten

Bewoners van het gebied komen, onder voorwaarden, in aanmerking voor een gratis parkeervergunning per auto en maximaal twee gratis parkeervergunningen voor bezoekers.

Bedrijven in het gebied komen, onder voorwaarden, in aanmerking voor maximaal twee gratis parkeervergunningen. Alle andere bezoekers, inclusief werknemers van de bouwplaats, moeten vanaf 10 december betalen indien ze hun auto van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur in de betaald-parkeren-zone willen stallen. Er is een gratis alternatief: het tijdelijke parkeerterrein aan de Industriestraat, tegenover het Twents Techniekmuseum Heim.

Informatie omwonenden

De omwonenden van het in aanbouw zijnde ROC en de bedrijven en instellingen in het gebied hebben een folder ontvangen waarmee ze worden geïnformeerd over de maatregelen. Indien er aanvullende vragen zijn kan men op 3 december van 18.00 -20.00 uur terecht bij een inloopspreekuur in basisschool Locatie Tuindorp, Kerkstraat 116.

Klik hier voor de informatiefolder