Persberichten Eemland noord, 12.50 uur

Utrecht, 28-11-2007

Geslotenverklaring

SOEST De politie heeft op dinsdagochtend 27 november een controle gehouden op de naleving van de geslotenverklaring op de Foekenlaan/Den Blieklaan/Dolderseweg. Negentien overtreders werden bekeurd.

Inbrekersgereedschap

BAARN Aan het begin van de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 november werden drie verdachten met inbrekersgereedschap aangehouden.

Rond 01.00 uur zagen agenten een auto met drie inzittenden rijden. Zij gaven de bestuurder op de Wakkerendijk een stopteken. In de auto zaten drie mannen van 21, 23 en 24 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam. In de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop werd het drietal aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt en het gereedschap is in beslag genomen.

Vuurwerk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Door onbekenden is in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 november vuurwerk afgestoken.

Rond 04.05 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Poststraat met iets aan het slepen waren. Vermoedelijk zou één van de twee mannen op skeelers rijden. De melder vertrouwde het niet.

Agenten gingen ter plaatse en zagen vanuit Baarn dat siervuurwerk boven Bunschoten werd afgestoken. Dat werd niet alleen door de agenten gezien, vanuit Bunschoten kwamen nog twee meldingen dat onverlaten vuurwerk aan het afsteken waren.

Toen de agenten op de Poststraat aankwamen, bleken de vogels al te zijn gevlogen. Wel spraken zij met de getuige. Die meldde dat de verdachten in het zwart gekleed waren en een capuchon op hadden. Gezien het vuurwerkspektakel was het tweetal waarschijnlijk op de Poststraat met vuurwerk aan het slepen geweest. De verdachten zijn niet meer in de omgeving aangetroffen.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 12:57 | © Politie Utrecht