Gemeente Bussum

Verbreding fietspad Nieuwe 's GravelandsewegSlochterenlaan

In december zal het fietspad op de Slochterenlaan worden verbreed, zodat het niet vanuit één richting maar voortaan uit beide richtingen bereden mag worden.

In het najaar 2006 zijn tijdens de herinrichting van de wijk Spiegel Noord onder andere de Nieuwe 's Gravelandseweg en de Slochterenlaan opnieuw ingericht. Daarbij is de aansluiting van de Slochterenlaan op de Nieuwe 's Gravelandseweg in zuidelijke richting verlegd, waardoor op de Spiegelzijde nabij de overweg het verkeer minder snel vastloopt. Voor fietsers die vanaf de overweg op de Generaal de la Reijlaan richting de Slochterenlaan rijden, is een fietspad aangelegd dat officieel in één richting bereden mag worden.

Van 1- naar 2-richtings fietsverkeer

In de praktijk wordt veelvuldig door fietsers vanaf de Slochterenlaan tegen de rijrichting in gereden, ook nadat de situatie is verduidelijkt met een verbodsbord. Het fietspad zal daarom nu worden verbreed, zodat fietsers in beide richtingen via deze kortste route kunnen rijden. Zo wordt beter tegemoet gekomen aan het huidig gebruik van het fietspad. Aan de zijde van de Nieuwe 's Gravelandseweg wordt een fietsoversteekplaats aangelegd. Fietsers komende vanaf het fietspad dienen op dit punt wel voorrang te verlenen aan het verkeer op de Nieuwe 's Gravelandseweg.

De werkzaamheden worden naar verwachting begin december uitgevoerd en zullen enkele dagen duren.