Gemeente Drechterland

23-11-2007
extra steuntje in de rug voor koopstarters

De Starterslening

Voor starters op de koopmarkt heeft Drechterland een stimuleringsregeling: de Starterslening.

Kopen van een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning, kan voor starters tot te hoge maandlasten leiden. Als u een bepaalde woning op het oog heeft kunt u uw bank of hypotheekadviseur de maandelijkse lasten laten berekenen. Zijn de maandlasten te hoog dan kan een Starterslening net het extra steuntje geven dat u nodig heeft.

Rol gemeente
Drechterland geeft met deze starterslening een impuls aan jong volwassenen tot 40 jaar die hun eerste woning willen kopen. We richten ons hierbij op inwoners die ten minste een jaar op zoek zijn naar een woning of na een studie elders weer in Drechterland willen wonen.

Voorwaarden
De verwervingskosten mogen in totaal niet hoger zijn dan ⬠185.000,- Onder de verwervingskosten wordt verstaan de koop/aanneemsom met daar bovenop de bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, renteverlies tijdens bouw, notariskosten, makelaarskosten en afsluitkosten voor de lening. Bij bestaande bouw wordt hiervoor 12% van de koopsom gerekend en bij nieuwbouw 8% over de koop/aanneemsom.
Zowel de eerste als de tweede hypotheek dient te worden verstrekt onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Maximale hoogte van de Starterslening bedraagt 20% van de verwervingskosten met een maximum van ⬠35.000,-. De regeling gaat niet samen de koopzeker regeling van woningbouwvereniging het Grootslag.

Contactgegevens
Bent u geïnteresseerd in een Starterslening dan kunt u contact opnemen met het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten). Telefoon: 033 â 253 94 01. Op www.svn.nl kunt u ook informatie vinden over de starterslening. Voor de specifieke mogelijkheden in Drechterland kunt u contact opnemen met Harm Medema, telefoonnummer (0228)- 352 284.

---