Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Maureen Sarucco 10e Overheidsmanager van het Jaar

28 november 2007

Maureen Sarucco is verkozen tot Overheidsmanager van het jaar 2007. Ze ontving de prijs uit handen van Prins Willem-Alexander. Mevrouw Sarucco is hoofd Openbare Orde en Veiligheidsbeleid van de gemeente Amsterdam.

De uitreiking van de trofee Overheidsmanager van het jaar door Z.K.H. prins Willem-Alexander

De jury heeft haar gerkozen om de diversiteit van haar kwaliteiten. Mevrouw Sarucco is een manager die haar medewerkers veel ruimte geeft, die `out of the box' durft te denken en bovendien zonodig ook zelf haar handen uit de mouwen steekt. Maureen Sarucco is degene die het openbare orde- en veiligheidsbeleid van de gemeente Amsterdam in de afgelopen 25 jaar een heel eigen, vernieuwd gezicht heeft gegeven. Zij ontwikkelde tal van succesvolle maatregelen die de veiligheid in de hoofdstad hebben verbeterd.

In het kader van het 10-jarig jubileum van de verkiezing werd tevens een Jubileum Award uitgereikt. Deze prijs staat symbool voor een uitzonderlijke prestatie over een gehele carrière.

Geert Blijham, winnaar van de Jubileum Award

Minister ter Horst reikte deze speciale prijs uit aan Geert Blijham. Blijham is oncoloog, hoogleraar en de laatste 10 jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Utrecht Medisch Centrum (UMC). De bijzondere combinatie van vakinhoudelijk werk en de reorganisatie van deze complexe overheidsorganisatie maakt Blijham tot een bijzondere overheidsfunctionaris. Onder zijn leiding is het ingewikkelde fusieproces van het Academisch Ziekenhuis met het Wilhemina Kinderziekenhuis tot stand gekomen. Het UMC loopt voorop in de ontwikkeling en toepassing van het veiligheidsbeleid voor patiënten en medewerkers. Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties