Gemeente Deventer

Eind impasse pand Boxbergerweg

De eigenaar van het pand aan de Boxbergerweg 8, waar nu nog dierenzaak Hulsebos is gevestigd, en de gemeente Deventer hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het pand. Er kan nu snel worden begonnen met de bouw van winkels en appartementen.

Al geruime tijd wil de gemeente het pand Boxbergerweg 8 verwerven met het doel het stadsvernieuwingsproject aan de Boxbergerweg af te ronden. Omdat aankoop niet mogelijk was omdat partijen niet tot overeenstemming konden komen, heeft de gemeenteraad in september besloten over te gaan tot onteigening.

Akkoord over aankoop

Tijdens de verdere afwikkeling van deze onteigening zijn de gesprekken met de eigenaar van de winkel voor dierbenodigdheden voortgezet. Gemeente en eigenaar hebben nu een akkoord bereikt over de aankoop. De onteigeningsprocedure wordt stopgezet. De eigenaar zal het kroonberoep intrekken.

Nieuwbouw

Het pand wordt overgedragen aan de ontwikkelaar, die al eigenaar is van de naastliggende panden. Op de begane grond worden winkels gerealiseerd en daarboven negentien appartementen. Voor dit bouwplan is de bouwvergunning al verleend. De aannemer start midden volgend jaar met de bouw.

Publicatiedatum: 28-11-2007
afbeelding van het Deventer wapen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 28 november 2007