Politie Gelderland-Zuid

071128 Overvaller van eigen familie

Beuningen, 28-11-2007 o Een melding van bedreiging in Nijmegen zette de politie dinsdagavond op het spoor van een overvaller.

De bedreigingen waren geuit door een 32-jarige Nijmegenaar die zn eigen ouders bedreigde met de dood. Zijn ouders uit Nijmegen meldde de bedreiging dinsdag rond zes uur. Tevens vertelden zij de politie dat hun zoon naar zijn broers was vertrokken. De twee broers hebben een eigen zaak in Beuningen.

De 32-jarige man liep vervolgens even later die maandagavond de zaak van zijn broers binnen. Daar bedreigde hij ook zijn broers van 25 en 28 jaar met een mes met de dood als hij geen geld zou krijgen. Daarop heeft de 32-jarige man geld gekregen en is er in een auto vandoor gegaan. De auto werd vermoedelijk bestuurd door een 29-jarige vriend van de man, tevens uit Nijmegen. De politie kwam bij de zaak in Beuningen net nadat de twee mannen vertrokken waren. De broers konden de politie wel locaties overhandigen waar de twee mannen mogelijk zouden verblijven.

De 29-jarige medeplichtige kon al snel door de politie worden aangehouden vlakbij zijn woonadres. De 32-jarige overvaller werd later op de avond aangehouden in het huis van een kennis van hem in Nijmegen. (13)