Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (28/11)

TILBURG, 28 november 2007

Vandalen aangehouden in wijk Tilburgse wijk Broekhoven

TILBURG: De politie heeft vannacht mede dankzij een melding van een alerte getuige omstreeks 02.50 uur op de Reigerstraat drie mannen aangehouden die kort daarvoor op de Broekhovenseweg diverse vernielingen hadden gepleegd. Het gaat om drie 19-jarige mannen uit Eindhoven, Tilburg en Leiden.

Een bewoner aan de Broekhovenseweg werd vannacht wakker door een hoop herrie op straat. Hij zag dat drie jongens op straat tegen enkele fietsen die in een rek van een bushalte stonden trapten. Hij deed het raam open en schreeuwde tegen de vandalen dat ze er mee op moesten houden. Hierop kreeg hij een grote mond terug. Hij zag dat de knapen verder liepen en tegen de voordeuren van woningen trapten. Ook liepen ze dicht tegen geparkeerde autos langs. Uit het onderzoek bleek dat de jongens ook enkele containers hadden omver gegooid. Ook hadden ze een afvalbak en een tuintafel op een auto gelegd en bij enkele woningen belletje getrokken. Een van de surveillance autos was bij het uitgeven van de melding in de omgeving van Broekhoven. Zij troffen de verdachten op basis van het verstrekte signalement aan op de Reigerstraat waarna ze zijn aangehouden. Ze verkeerden onder invloed van alcohol. Ze hebben de vernielingen toegegeven.

Arrestatie na bedreiging met mes

Een 17-jarige Somaliër is gisteravond op het AZC aan de Kievitsblekweg omstreeks 22.35 uur door een 16-jarige Algerijnse medebewoner bedreigd met een mes. Een getuige die het mes van de verdachte afpakte liep een snijwond aan zijn hand op.

Het slachtoffer verklaarde dat hij ruzie had gekregen met de verdachte omdat die zonder zijn toestemming een fiets had meegenomen, die hij zelf weer van iemand anders even mocht lenen. De ruzie over het akkefietje liep zo hoog op dat de verdachte een mes ging halen en daarmee dreigend op hem afliep, daarbij roepend: ik maak je kapot en woorden van een dergelijke strekking. Een vriend van hem wist het mes afhandig te maken maar liep wel enkele snijwonden op. De politie heeft de beveiliging geassisteerd en de verdachte op het centrum aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Tilburger opgepakt na verduistering in dienstbetrekking

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger is gisterenmiddag betrapt op verduistering in dienstbetrekking van een mp3-speler. De jongeman werkte in een video- en elektrawinkel in Tilburg West.

De verdachte was sinds begin oktober werkzaam in de winkel. Hij werd door collegas extra in de gaten gehouden omdat er kassaverschillen waren als hij gewerkt had. Bij controle bleek dat in zijn tas een MP3 speler zat die hij kennelijk uit het magazijn had gehaald toen hij een bestelling voor een klant in orde maakte. Bij verhoor gaf hij deze zaak toe. Bovendien bleek hij eerder al batterijen en een starterspakket van @home verduisterd te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger krijgt bekeuringen en betaalt openstaande geldboetes

TILBURG: Een 37-jarige Tilburger kreeg gisterenmiddag tijdens de controle van zijn auto op de Haendellaan niet alleen een bekeuring vanwege het rijden met een lekke uitlaat en een vervallen APK-keuring. Hij bleek namelijk ook nog gesignaleerd te staan vanwege enkele openstaande boetes. Het ging om een bedrag van 324 euro. Hij werd meegenomen naar het bureau alwaar afspraken zijn gemaakt over de betaling daarvan.

Bejaarde vrouw slachtoffer geraffineerde dieven

TILBURG: Een 78-jarige bewoonster van een pand aan de Sweelincklaan is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van brutale dieven. Op zaterdagmiddag werd bij de bejaarde vrouw aangebeld. Er stonden een man en een vrouw aan de deur die vertelden dat ze de flat kwamen bekijken. Ze hadden immers zelf ook een dergelijke flat toegewezen gekregen. De bewoonster voelde zich overdonderd door het duo en liet hen binnen. Het tweetal heeft kennelijk de vrouw af kunnen leiden. Na hun vertrek ontdekte de vrouw dat een geldbedrag en een bankpas was gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde vrouw. Dezelfde dieven blijken deze truc ook bij een andere bewoner gebruikt te hebben. Daar zijn ze echter niet naar binnen gegaan, wellicht omdat de hond des huizes nogal blafte en kennelijk al onraad rook. De politie waarschuwt voor deze truc. Andere vaak gebruikte smoesjes om binnen te komen zijn onder meer het vragen om het bekende glaasje water en mag ik even bellen want ik heb autopech. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk