Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

28 november 2007

Tussen kunst en koken

Stuur eens een kunstrecept!

Kunst en koken zijn hot! Vanaf nu zijn beiden verenigd in originele wenskaarten. Kunstenaar Mariska Meijers is verantwoordelijk voor een serie fraaie werken met culinaire thema's. Lise Goeman Borgesius, culinair journalist, heeft gezorgd voor het bijbehorende recept. Onder de naam 'AppetizingArt' werden 20 verschillende olieverf doeken met receptuur ontworpen en in wenskaarten uitgevoerd.

Zowel de kunst als de receptuur is laagdrempelig. Er is gekozen voor alledaagse thema's: Feest, Vis, Thee en Kinderen. Voor ieder thema zijn vijf verschillende uitingen met recepten verkrijgbaar. De wenskaarten bevatten twee elementen die elkaar versterken. Door middel van de receptuur wordt kunst interactief en dichterbij de mensen gebracht. Anderzijds zet kunst de ontvanger aan tot meer creativiteit in de keuken. Mariska Meijers: 'Dit is een uniek concept dat inspireert en steeds verder kan worden uitgebreid'.

'Appetizing Art' wenskaarten zijn los verkrijgbaar of in mapjes van tien stuks bij vestigingen van De Bijenkorf, AKO, Bruna en (kantoor)boekhandels. De kaarten zijn ook online te bestellen via www.museumwinkel.net. Prijs: ¤ 7,90 per mapje.

Eind 2007 zullen Engelse, Franse en Duitse versies verschijnen.