Gemeente Wunseradiel


Gezamenlijk persbericht gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel

Betere dienstverlening in zes gemeenten in Zuidwest-Friesland

Witmarsum, 28 november 2007

Het uittreksel aanvragen en betalen via internet, een kapotte stoeptegel melden via de website? Dat kan vanaf 3 december aanstaande in zes gemeenten in Zuidwest-Friesland. De gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel lanceren op maandagochtend 3 december elk hun nieuwe website. Elke website biedt heel veel informatie, de informatie is overzichtelijk gepresenteerd en de digitale dienstverlening is een belangrijk onderdeel van de website geworden.

De gemeenten hebben door samen te werken, kennis te bundelen en investeringen te delen de mogelijkheid gekregen digitale producten en diensten te leveren. Informatie over de gemeente en producten van de gemeente zijn ook bereikbaar buiten de kantooruren. Zo kunnen de gemeenten hun burgers beter ten dienst staan

De komende tijd werken de gemeenten samen aan het verder uitbreiden van de digitale dienstverlening. Er komen meer producten digitaal beschikbaar en het aantal digitale formulieren neemt toe.

Deze zes gemeenten zijn aangesloten bij het ICT-samenwerkingsverband Zuidwest-Friesland, het ISZF. Onder begeleiding van het ISZF hebben de gemeenten het afgelopen jaar gewerkt aan het bouwen van de nieuwe website. Belangrijk daarbij was de samenwerking bij het bouwen van de sites en dat daarbij vooral het verbeteren van de dienstverlening door de gemeenten een belangrijke impuls krijgt.

Gezamenlijk is een nieuwe leverancier uitgezocht voor het systeem waarop de website draait. Het bedrijf SIMSolutions levert de benodigde software en heeft de gemeenten samen met het ISZF begeleid bij het opzetten van de nieuwe websites. SIMSolutions heeft een brede ervaring opgedaan met gemeenten in Nederland; meer dan 100 gemeenten maken gebruik van hun software.