Ingezonden persbericht


Persbericht Paul Molenaar verlaat ilse media en Sanoma Uitgevers

Amsterdam, 28 november 2007 - Paul Molenaar maakt bekend dat hij, vanwege privŽ omstandigheden, zijn functies met ingang van 1 maart 2008 neerlegt.

Molenaar trad vorig jaar november aan als COO Online & Media Innovatie bij Sanoma Uitgevers. Deze functie bekleedt hij naast zijn functie als CEO van dochteronderneming ilse media. In deze functies is Molenaar mede verantwoordelijk voor de realisatie van de strategie en het versterken van de online business van het mediaconcern.

ÒBeide bedrijven liggen me na aan het hart. Bovendien ligt het niet in mijn aard om klussen voortijdig op te zeggen. Om deze redenen valt de beslissing me zeer zwaar", aldus Molenaar over zijn besluit: ÒIk wil ook duidelijk uitgesproken hebben dat dit geen verband houdt met de koers van het bedrijf: Sanoma Uitgevers is met alle online activiteiten beter dan wie dan ook gepositioneerd in de Nederlandse markt. Onze collega-uitgeverijen hebben in een heleboel opzichten het nakijken, en dat blijft ook de komende jaren het geval. Het is alleen dat ik op dit moment een andere keuze moet maken - enorm spijtig. Gelukkig zijn er zowel binnen ilse media als binnen de online organisatie in Hoofddorp getalenteerde medewerkers nu gefocust met de uitbouw van onze activiteiten bezig, op basis van een heldere, kansrijke strategie.Ó Dick Molman, CEO Sanoma Uitgevers: ÒIk betreur deze beslissing van Paul zeer, vooral omdat we als nieuw directieteam bij Sanoma Uitgevers nog maar zo kort, maar wel krachtig een nieuwe koers hadden uitgezet. Aan de andere kant begrijp en respecteer ik dit besluit van Paul."

Voor beide functies wordt inmiddels opvolging gezocht.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep

ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 70 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Het hele ilse media netwerk heeft per maand ruim negenhonderd miljoen pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland. In 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen een omzet van 531 miljoen euro. Inclusief dochterondernemingen heeft Sanoma Uitgevers bijna 2000 medewerkers. Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl