Gemeente Delft

Slokkerbuurt is 'de Leukste Straat van Delft 2007'

De Slokkerbuurt is verkozen tot 'de Leukste Straat van Delft 2007'. De bewoners winnen daarmee samen een dagje uit en een jaar lang het bronzen beeldje van de jonge Hugo de Groot in de straat. De Slokkerbuurt bestaat uit de Alkstraat, Leeuweriklaan en Uiverstraat in Tanthof - Oost. Naast het dagje uit en het beeldje krijgen zij en nog zes andere straten (de Kromstraat, de Togostraat, de Oude IJsbaan, de Pootstraat, de Buitenwatersloot en Letland/Litouwen) een geldbedrag waarvoor de bewoners zelf een besteding mogen bedenken.

De verkiezing 'de Leukste Straat van Delft' maakt deel uit van de Delftse wijkaanpak en werd dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een leuke straat is volgens de Delftse wijkaanpak een straat (of wat breder: buurt, wijk of flat) waar bewoners samen iets doen om hun leefomgeving te verbeteren: voor een zieke buurtgenoot zorgen, nieuwe buren spontaan welkom heten, samen de straat schoon houden, met elkaar feesten of de verkeersveiligheid verbeteren. Eerdere winnaars waren de Ouverturebuurt in 2004, de De Debussyflat in 2005 en de De Mackaystraat in 2006.

De grote kanshebbers van dit jaar waren de De Slokkerbuurt en de Kromstraat, beiden geroemd om de saamhorigheid, de zorgzaamheid, de duurzaamheid en de vele fronten waarop de bewoners actief zijn. De uiteindelijke keuze viel op de Slokkerbuurt, omdat zij al een aantal jaren bezig zijn en bewezen hebben dat leefbaarheid een verantwoordelijkheid van iedereen is. De jury van de 'Leukste Straat van Delft' verkiezing bestond dit jaar uit Jeanet van der Burg, directeur Stichting Ouderenwerk Delft; Peter van Leeuwen, chef wijkzorg Politie Haaglanden en Anne Koning, wethouder wijkaanpak.

Het bronzen beeldje van Hugo de Groot wordt de komende week van de Mackaystraat naar de Slokkerbuurt (de Alkstraat) getransporteerd. Op dinsdag 4 december zal het daar om 17.00 uur door de jury en de bewoners worden onthuld.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft