Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 28 november 2007
Vragen van het lid De Roon aan de minister van Justitie over Nederland als Disneyland voor criminele Roemenen.


1.)
Heeft u kennis genomen van de berichtgeving over een onderzoek naar Roemeense criminele netwerken in ons land, die zich bezig houden met het stelen en copiëren van betaalpassen e.d. (*)?
2.)
Onderschrijft u de conclusie dat Roemeense criminelen Nederland beschouwen als een Disneyland waar je gratis geld uit de muur kunt halen?

3.)
Bent u het met mij eens dat een landelijk opererend crimineel Roemeens netwerk ook een landelijke aanpak door de politie en het OM behoeft?
4.)
Bent u bereid om een landelijk politieteam op te richten ter bestrijding van de financieel-economische criminaliteit door Roemenen in ons land?

5.)
Bent u bereid om aan uw Europese collega's voor te stellen om voor criminelen uit EU-landen die wegens misdrijven zijn veroordeeld in andere Europese landen, een Europees reisverbod in te stellen?
6.)
Bent u bereid om aan uw Europese collega's voor te stellen om voor criminelen afkomstig uit niet-EU-landen die wegens misdrijven zijn veroordeeld in een EU-land, een Europees toegangsverbod in te stellen?

(*)
http://www.depers.nl/binnenland/127278/Criminele-Roemenen-een-plaag.ht ml


____________________