Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 28 november 2007
Vragen van de leden Fritsma, De Roon en Wilders (allen PVV) aan de ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie en voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht dat een gesprekspartner van minister Vogelaar gelieerd is aan de Moslim Broederschap.


1.)
Bent u bekend met het bericht `Gesprekspartner Vogelaar bij Moslim Broederschap'*?

2.)
Deelt u onze zorgen over het feit dat de Amerikaanse onderzoeksinstelling NEFA in een rapport oordeelt dat de heer Bouyafa de afgelopen jaren een bundeling van islamitische organisaties creëerde die sympathiseren met de fundamentalistische Moslim Broederschap? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u onze mening dat het zeer onwenselijk is dat de heer Bouyafa als gesprekspartner van de Nederlandse overheid fungeert? Zo neen, waarom niet?

4.)
Heeft de AIVD inmiddels aanwijzingen dat de heer Bouyafa en/of de organisaties waaraan hij verbonden is een risico vormen voor de Nederlandse en/of internationale veiligheid?

5)
Wilt u bevorderen dat de Federatie Islamitische Organisaties Nederland, de Stichting Europe Trust Nederland en de Stichting Nederlands Instituut voor Humane Studies, worden ontbonden indien blijkt dat zij sympathiseren met de fundamentalistische Moslim Broederschap? Zo neen, waarom niet?


* De Telegraaf, woensdag 28 november 2007


____________________