Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
---
Epe- Auto's botsen door overstekend paard

Een op hol geslagen paard heeft zondagmiddag 25 november een aanrijding veroorzaakt tussen twee personenauto's op de Elburgerweg in Epe. Beide voertuigen liepen zware schade op, maar het paard en beide bestuurders raakten niet gewond. Omstreeks 14.30 uur reed een 54-jarige man uit Emst met zijn paard in het bos, toen deze opeens op hol sloeg. Het paard gooide de ruiter van zijn rug en rende het bos uit de Elburgerweg op. Daar moest een 38-jarige automobiliste uit Kempen flink remmen om een aanrijding met het paard te voorkomen. Een 19-jarige man uit Epe die achter haar reed kon echter niet tijdig remmen waardoor een aanrijding volgde. Beide voertuigen werden afgesleept en de brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. Het paard kwam met de schrik vrij.


---
Ermelo- Inbreker overlopen door bewoner

Een 50-jarige inwoner van Ermelo heeft dinsdagmiddag 27 november een inbreker overlopen in zijn woning aan de Eendenparkweg. De man kwam omstreeks 15.30 uur thuis en zag toen nog net iemand het slaapkamerraam uitspringen en wegrennen via de achtertuin.

Binnen bleek dat alle kamers zijn doorzocht. Verder stonden er een computer en DVD-speler klaar om meegenomen te worden. Weggenomen zijn een videocamera en een GSM. De politie is een onderzoek gestart.


---
Heerde- Reeks auto-inbraken

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 november zijn in Heerde op diverse plekken auto's opengebroken. In totaal zijn er zeven aangiftes opgenomen van auto-inbraken aan de Burgemeester Schorerlaan, de Elburgerweg, de Eperweg, de Van Apeldoornhof, de Veensezijweg en de Zuppeldseweg.

In alle gevallen werd het slot geforceerd en de autoradio weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen die iets gezien of gehoord hebben te bellen met 0900-8844.