Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
---
Apeldoorn - Voetganger gewond bij aanrijding Een 53-jarige inwoner van Apeldoorn is dinsdag 27 november omstreeks 17.20 uur bij een verkeersongeval op de Anklaarseweg gewond geraakt.

Een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Anklaarseweg. Hij kwam uit de richting van de Zwolseweg en ging in de richting van de Oost Veluweweg. Ter hoogte van de Fahrenheitstraat stak de voetganger tussen twee geparkeerde voertuigen de straat over. De automobilist zag niet dat de voetganger overstak, waarna een aanrijding ontstond. De voetganger is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn.


---
Apeldoorn - Drankrijder De politie heeft dinsdag 27 november een 38-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De man reed omstreeks 12.40 uur over de Europaweg en boste daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal. In het kader van 'Bosten is blazen' heeft de politie een blaasproef afgenomen bij de bestuurder. Hierbij bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 0,9%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Apeldoorn - Passantenonderzoek n.a.v. ernstige mishandeling

De politie Apeldoorn heeft vandaag, 28 november tussen 11.00 en 12.30 uur een passantenonderzoek gehouden op de Marktstraat in Apeldoorn. De politie wilde graag in gesprek komen met getuigen van een ernstige mishandeling op 21 november.

Een 68-jarige man uit Apeldoorn werd toen rond 11.45 uur op de Marktstraat door een onbekende van zijn fiets geslagen. Hij kwam ten val en liep daarbij ernstig hersenletsel op. De man heeft een week op de intensive care gelegen. Hij is inmiddels overgeplaatst naar de afdeling Neurologie, maar is op dit moment nog niet in staat een verklaring af te leggen.

Het incident vond omstreeks 11.45 uur plaats, toen het slachtoffer op zijn fiets vanuit de Deventerstraat in de richting Marktplein in Apeldoorn fietste. Een onbekende voetganger liep in tegengestelde richting en sloeg bij het passeren de fietser in zijn gezicht waarna de fietsende man ten val kwam. De voetganger rende na het incident weg in de richting Deventerstraat en daarna linksaf richting Hoofdstraat.

De verdachte is naar schatting ongeveer 23 a 25 jaar oud, kort donker haar, donkere broek en een stoffen jas met motief van blokruiten (kleur onbekend)

Tijdens het passantenonderzoek heeft de politie zo'n 480 mensen gesproken en vragen gesteld over het incident. Dat heeft in ieder geval één getuige opgeleverd die informatie heeft die voor het onderzoek van belang kan zijn. De politie zal van deze getuige een uitgebreide verklaring opnemen.

Gezien de ernst van het letsel, is de politie nog steeds dringend op zoek naar getuigen die iets van het incident hebben gezien of gehoord. Ook zaken die op het eerste gezicht onbelangrijk lijken kunnen de politie helpen bij het onderzoek. Zij kunnen bellen via 0900-8844.