Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Brummen - Man bekeurd voor dumpen afval

Een 35-jarige inwoner van Zutphen is dinsdag 27 november door de politie bekeurd omdat hij vier vuilniszakken met huishoudelijk afval had gedumpt aan de Cortenoeverseweg in Brummen.

De vuilniszakken werden die ochtend door enkele medewerkers van de gemeentewerf aangetroffen. Na grondige inspectie van de inhoud kon de eigenaar achterhaald worden. Hij werd thuis door de politie opgezocht en kreeg een boete van 130 euro opgelegd.


---
Zutphen- Politie waarschuwt voor oplichting winkeliers

De politie van Zupthen waarschuwt winkeliers voor oplichting door middel van een babbeltruc. Een medewerkster van een winkel aan de Rudolf Steinerlaan en een medewerkers van een winkel aan de Brink in Zutphen zijn hier afgelopen week de dupe van geworden. Beiden deden aangifte. Bij hen was een vrouw in de winkel geweest die hen met omslachtige verhalen had afgeleid en daardoor een briefje van 50 euro had mee kunnen nemen.

Tijdens het afrekenen van een paar producten leidde de vrouw de winkelmedewerksters af door uitgebreid een verhaal te vertellen. De vrouw betaalde met 50 euro en pakte het wisselgeld, maar ook het briefje van 50 terug, zonder dat de winkelmedewerksters dit door hadden. Later die dag werd een kasverschil van 50 euro ontdekt.