Gemeenten moeten Impuls Brede School, Sport en Cultuur ondertekenen

woensdag 28 november 2007

Gemeenten die geld willen van het rijk voor het met voorrang opzetten van BredeScholen in de 40 krachtwijken en het mogelijk maken van 2500 combinatiefuncties moeten eerst een verklaring tekenen.

Sporten op de BredeSchool.

De gemeenten moeten aangeven hoeveel combinatiefuncties zij gaan realiseren (waarbij ook gemeentebudget moet worden ingezet). Ook NOC*NSF en de Cultuurformatie zijn door de bewindslieden Bussemaker (Sport), Dijksma (basisonderwijs), Van Bijsterveldt (voortgezet- en beroepsonderwijs) en Plasterk (cultuur) gevraagd deze landelijke verklaring begin december te ondertekenen. Welke (koepel)organisaties de zogeheten Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur onderschrijven is 3 december bekend.
Er komen tenminste enkele honderden functies die worden ingevuld door personen die deels in culturele instellingen en deels in de sport of/en het onderwijs werken. Sinds afgelopen zomer zitten de betrokken departementen OCW en VWS aan tafel met de VNG, NOC*NSF, onderwijskoepels en met de Cultuurformatie. Die heeft culturele koepels, kunstenaarsorganisaties en sectorinstituten uitgenodigd de Landelijke Overeenkomst Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur te onderschrijven en mee te doen in de uitvoering.

Klik hier voor de voortgang van de Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur