Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 28 november

Regio, 28-11-2007

Agressieve winkeldief ingesloten

HAARLEM - 28 november. Oplettend personeel van een supermarkt aan de Gedempte Oude Gracht heeft rond 11.15 uur een 44-jarige zwerver aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt op de diefstal van een fles drank. De man probeerde te ontkomen, maar dit mislukte. Tijdens het wachten op de gealarmeerde politie gaf de man een van de personeelsleden een kopstoot. Ook vernielde hij een stoel. De agressieve winkeldief is overgedragen aan de politie. Deze heeft hem ingesloten in het politiebureau.

Kraanmachinist gewond bij werkzaamheden

HOOFDDORP - 28 november. Omstreeks 07.30 uur heeft de politie assistentie verleend bij een ongeval op een bouwterrein aan de Kruisweg. Bij dit ongeval raakte een 35-jarige kraanmachinist uit Meerkerk gewond. Tijdens werkzaamheden kwam de man tussen een heipaal en de machine vast te zitten. Hij is met letsel aan beide benen vervoerd naar een ziekenhuis.

Man aangehouden na mishandeling

NIEUW VENNEP - 27 november. De politie heeft rond 23.30 uur een 30-jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden in een woning aan de Hoofdweg. De man wordt ervan verdacht in deze woning een eveneens 30-jarige Nieuw Venneper te hebben mishandeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond.

Politie haalt verdachten uit auto

HAARLEM - 27 november. Na een melding van een grote vechtpartij op de Grote Markt, waarbij ongeveer tien personen betrokken zouden zijn, heeft de politie omstreeks 23.00 uur twee mannen aangehouden. Op de Grote Markt troffen agenten geen vechtende personen meer aan, maar wel de restanten van een vechtpartij. Er werd glas (afkomstig van flessen) en een mes aangetroffen. Een getuige wist te melden dat twee betrokkenen bij de vechtpartij in een rode auto waren weggereden. Deze auto werd door een agent gezien op de Oostersingel Gracht. Deze weg is door de politie afgezet, waarop de verdachten, onder dreiging van het dienstwapen, uit de auto zijn gehaald. Beide verdachten, een 28-jarige Amsterdammer en een 26-jarige Rotterdammer, zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Flat ontruimd na vondst verdacht pakketje

HEEMSKERK - 27 november. Omstreeks 23.00 uur trof een bewoner van een flat aan de Debora Bakelaan een verdacht pakketje aan. Gealarmeerde agenten hebben het pakketje bekeken. Zij zagen enkele gekleurde draden. Hierop heeft de politie de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) opgeroepen. Deze heeft het pakketje onderzocht. Uit voorzorg heeft de politie, samen met de gemeente en de brandweer, de flat en enkele woningen ontruimd. In totaal hebben ruim 150 personen hun woning moeten verlaten. Zij zijn ondergebracht in buurthuis Schuilhoek in Heemskerk. Na onderzoek bleek het verdachte pakketje geen explosieven te bevatten en konden bewoners weer veilig terugkeren naar hun huis. Het pakketje is voor nader onderzoek overgedragen aan de Technische Recherche van de politie Kennemerland. Iedereen die iets gezien of een vermoeden heeft van de mogelijke dader(s) wordt verzocht contact op te nemen met de politie Kennemerland, basisteam IJmond-Noord, via telefoonnummer 0900-8844.

Getuigen bedreiging gezocht

HAARLEM - 27 november. De politie heeft omstreeks 17.15 uur een 23-jarige Haarlemmer aangehouden in de Barteljorisstraat. De man had even daarvoor een 25-jarige man uit Aerdenhout bedreigd met een mes. De Aerdenhouter had de Haarlemmer aangesproken op zijn gedrag. Deze had zich agressief gedragen tegenover een oudere vrouw. Na de tussenkomst van de Aerdenhouter richtte de agressie zich op hem. De Haarlemmer is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De identiteit van de oudere vrouw is onbekend gebleven. De politie verzoekt haar en andere getuigen van dit voorval om contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900 - 8844.

Jeugdige broodjesdieven aangehouden

HAARLEM - 27 november. Twee Haarlemse jongens van 13 en 14 jaar oud zijn omstreeks 16.30 uur aangehouden door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Bakkerstraat. Het tweetal had in de supermarkt een broodje opgegeten, maar rekenden deze niet af. De twee zijn overgedragen aan de politie. Na overleg met hun ouders is er besloten dat de jongens een taakstraf van bureau Halt krijgen. De supermarkt heeft hen een winkelverbod van een jaar gegeven.

Man steelt hout

HEEMSTEDE - 27 november. De politie heeft omstreeks 15.55 uur een 45-jarige man uit Hillegom aangehouden in zijn woning. Een 48-jarige Heemstedenaar had gezien hoe de Hillegommer hout uit zijn tuin aan de Herenweg wegnam en in zijn auto laadde. Aangezien de Heemstedenaar het kenteken genoteerd had, kon de Hillegommer worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het hout wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Jongens aangehouden voor bekladding

HEEMSTEDE - 27 november. De politie heeft rond 15.40 uur drie Heemsteedse jongens aangehouden. Zij worden ervan verdacht een speeltuintje aan het Res Novaplein met stiften te hebben beklad. Het drietal, twee 15-jarigen en een 16-jarige, zijn overgedragen aan bureau Halt. De politie heeft hun ouders geïnformeerd.

Aanhoudingen na mishandeling

HAARLEM - 27 november. Omstreeks 13.50 uur heeft de politie drie Haarlemmers aangehouden. Het drietal, 19, 18 en 15 jaar oud, wordt ervan verdacht een 27-jarige Haarlemmer te hebben mishandeld op de Gedempte Oude Gracht. Hierbij is waarschijnlijk gebruikt gemaakt van een kettingslot en een riem. Deze voorwerpen zijn na een korte speurtocht door agenten aangetroffen. Het slachtoffer is met letstel aan zijn gezicht vervoerd naar een ziekenhuis. De drie verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de ouders van de jongste verdachte op de hoogte gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

BEVERWIJK - 27 november. Oplettend winkelpersoneel van een supermarkt aan het Beverhof heeft omstreeks 13.30 uur een 29-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. De vrouw had een winkelwagentje met boodschappen afgerekend, maar de boodschappen die al in haar tas zaten niet. De vrouw is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.