Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt vrachtwagenchauffeur

Tiel, 28-11-2007 o In het onderzoek naar de toedracht van het ongeval woensdagmorgen op de Rijksweg A15 bij Tiel, is de politie - in aanvulling op de eerdere algemene getuigenoproep - dringend op zoek naar een vrachtwagenchauffeur die mogelijk (onbewust) een rol heeft gespeeld bij dit ongeval.

Uit het sporenonderzoek en opgenomen verklaringen tot nu toe is het volgende bekend. Een 42-jarige bestuurder uit Tiel kwam rond 06.10 uur via de oprit bij Tiel de A15 op richting Rotterdam. Tijdens het invoegen reed daar een vrachtwagen. Hierna is een situatie ontstaan dat de 42-jarige automobilist uiteindelijk in een slip is geraakt. Daarbij draaide de auto om zijn as, ging voor de vrachtwagen langs en kwam vervolgens tegen de vangrail terecht. De aankomende motorrijder, die vermoedelijk over de linkerrijstrook reed, reed daarop in zijn flank. Uiteindelijk schoot hij door naar de baan voor het verkeer richting Nijmegen.

De politie vraagt getuigen om zich te melden en in het bijzonder de omschreven vrachtwagenchauffeur. U kunt namelijk belangrijke informatie geven in het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Voor een ieder die meer weet: belt u met de poliitie in Tiel op 0900-8844!

Bij het ongeval raakte een 55-jarige motorrijder uit Tiel ernstig gewond.
(08)