Ingezonden persbericht


Acapela presenteert Infovox Desktop 2.2

De nieuwe versie voor slechtzienden

Lancering meertalige pakketten voor België met een Franstalige en Nederlandstalige versie; compatibel met Windows Vista

Bergen, België - 28 november 2007 - Infovox Desktop is een spraakoplossing die geschreven informatie op een computerscherm vocaal beschikbaar maakt en die speciaal ontworpen is voor mensen die met slechtziendheid, dyslectie of ouderdomsproblemen kampen. Het is een noodzakelijk component van schermlezers en is compatibel met alle andere toepassingen op de PC.

In een wereld die steeds technischer wordt, ondervinden mindervalide personen vaak veel obstakels. De snelheid van de technologische vooruitgang kan voor deze groep gebruikers heel wat frustratie opwekken en zelfs leiden tot isolering. Er zijn ook technologische oplossingen die het dagelijkse leven van mindervalide personen een stuk gemakkelijker maken omdat ze speciaal ontworpen zijn voor deze doelgroep. Infovox Desktop is daar één van.

De spraaksynthese van Infovox Desktop kan alle geschreven informatie lezen en zet die om in een natuurlijk en aangenaam klinkende stem. Via de schermlezer kan de slechtziende gebruiker nu heel gemakkelijk toegang krijgen tot geschreven tekst, de verschillende functies van zijn PC, surfen op het internet en zelfs zijn tekst controleren door woorden letter voor letter te laten voorlezen.

Infovox Desktop versie 2.2 heeft als nieuwe toepassingen:

De nieuwe versie van Infovox Desktop is compatibel met Windows XP en Windows Vista en gemakkelijk installeerbaar.

Infovox Desktop was al beschikbaar in 20 talen en 45 verschillende stemmen, maar met de nieuwe versie komen er nog vier kwalitatieve stemmen bij: Alice (Frans), Louise (Quebec-Frans), Peter (Brits-Engels) en Rosa (Noord-Amerikaans Spaans). Er zijn ook twee stemmen ontwikkeld voor kinderen: Nelly en Kenny (Amerikaans-Engels), zodat de jonge gebruikers de stem kunnen kiezen die het best bij hen past.

Met deze laatste versie van Infovox Desktop hebben de gebruikers van Acapela keuze uit meerdere stemmen voor dezelfde prijs, aangezien de aankoop van een licentie nu per taal is en niet meer per stem. Met deze licentie kunnen de gebruikers nu gebruik maken alle stemmen voor één bepaalde taal. Bovendien wordt de Amerikaanse stem Heather gratis weggegeven bij elke aankoop.

Er zijn nu ook meertalige pakketten om tegemoet te komen aan de wensen van de Zwitsers (Duits, Frans, Italiaans en de Amerikaanse stem Heather) en de Belgen (Frans en Vlaams en de Amerikaanse stem Heather).

Tekst in braille is beschikbaar op de software-DVD wat de toewijding van Acapela benadrukt om het zijn gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Dan is er ook de woordenschat van Infovox Desktop, hiermee kunnen de gebruikers de uitspraak van één woord, meerdere woorden en zelfs complete zinnen personnaliseren, om het gebruiksgemak optimaal te maken.

Met de spraakoplossingen van Acapela, kan elke geschreven informatie voorgelezen worden met een gepersonaliseerde stem waarmee een alternatief voor de slechtziende gebruikers beschikbaar is. Dankzij oplossingen zoals Infovox Desktop kunnen gebruikers gemakkelijker van de vele mogelijkheden gebruik kunnen maken, zowel in hun dagelijks als in hun privé-leven.

Acapela Group spitst zich al vele jaren toe op het vinden van oplossingen die meer dan ooit een prioriteit zijn geworden in het bijdragen van gebruiksgemak in het leven van miljoenen gebruikers.

Over Acapela
Acapela Group, de Europese leider in meertalige spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers en web, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Acapela Group geniet het vertrouwen van vele klanten en partners die gebruikmaken van de spraakoplossingen, met referenties als: Alcatel, Apoll, AssistiveWare, Atos Origin, Avaya, SEB., Bosch Blaupunkt, Cegetel, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Handitek, Harman Becker, Imagetalk, Intervoice, Kirusa, Klett, Magneti Marelli, Navteq, Once, Phoneticom, PSA Peugeot Citroën, Telia, Telefonica, Temic, Tieman, Toby Churchill, Scandis, Sensory Software, SFR, Siemens, Vocalcom en Voxtron.

www.acapela-group.com

Perscontact

Jan Robijns
Open2Europe
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com