PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 28 november 2007

Ommoordse Veld moet open en groen blijven

Morgen, tijdens de raadsvergadering bij de behandeling van de Stadsvisie voor Rotterdam, dient de PvdA een motie in om het Ommoordse Veld te behoeden voor bebouwing, ook in de toekomst.

In de Stadsvisie, de ruimtelijke ontwikkelingsstrategie van Rotterdam tot 2030, wordt het Ommoordse Veld benoemd als mogelijke bouwlocatie. Dit is voor de PvdA onacceptabel. "Het Ommoordse Veld is de groene long van de wijk Ommoord," zegt PvdA-Raadslid Tom Harreman. "De Stadsvisie is bedoeld om van Rotterdam een aantrekkelijke woonstad te maken, juist een groene woonomgeving draagt bij aan prettig wonen."

In de motie vraagt de PvdA om het Ommoordseveld als bouwlocatie te schrappen en verzoekt het college van B&W ook in de toekomst geen bouwplannen meer te ontwikkelen voor dat gebied.

De PvdA stelde de kwestie op 17 oktober ook al aan de kaak in de raadscommissie. Harreman vond toen al een meerderheid van de andere raadsfracties aan zijn zijde. Samen met deze andere partijen zal de PvdA de motie Ommoordse Veld open en groen indienen.

Voor de redactie:

Meer informatie bij Tom Harreman

06 53292924

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl