Ingezonden persbericht


nieuwe Zuid-Koreaanse bestemming opgenomen in reisprogramma

Met SHILLA TRAVEL naar Yeosu,

stad van de EXPO 2012

Utrecht, 28 november 2007

De Korea specialist Shilla Travel heeft met haar nieuwe Zuid-Koreaanse bestemming Yeosu recht in de roos geschoten: de kuststad is gisteren gekozen als gastheer van de Wereldtentoonstelling Expo 2012.

Shilla Travel heeft Yeosu als nieuwe bestemming in haar 15- en 22-daagse rondreizen opgenomen. De mediterraans aandoende stad behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste en natuurrijkste gebieden van Zuid-Korea. Yeosu (letterlijke betekenis: "mooie wateren") ligt in een inham langs de zuidkust, omgeven door bergen en talloze eilandjes.

Yeosu heeft een rijk verleden. In de 16e eeuw speelde de stad een cruciale rol bij de verdediging van het land tegen de Japanners; de beroemde admiraal Yi Sun-shin had in Yeosu zijn hoofdkwartier en stond aan het hoofd van een formidabele vloot die bestond uit de beroemde 'turtle-ships'; kleine, wendbare en zwaar gepantserde oorlogsboten. Ondanks de numerieke minderheid wist deze briljante strateeg de Japanners keer op keer te verslaan en het land succesvol te verdedigen. In mei 2008 wordt Admiraal Yi herdacht tijdens het 'Turtle Ship Festival'.

Men verwacht dit jaar meer dan 800 Nederlanders in deze 320.000 inwoners tellende stad.

Shilla Travel is een reisorganisatie die zich richt op de reisbestemming Korea. Vanuit de vestigingen in Utrecht en Seoul worden kennis, ervaring en enthousiasme voor het land Korea gebundeld in rondreizen naar Zuid- Korea, Noord-Korea en een combinatie van beide landen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.shilla.nl of contact opnemen met het pr bureau van Shilla Travel, Wieco Bv, Ocky Wiemeyer, Ilse Hage. Telefoon: 020-7155330. Fax: 020-7155339. E-mail: info@wieco.nl