Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deventer, 28 november 2007

Marktwerking in de wachtkamer
Zorgverleners zetten deur open voor verzekeraar die kiest voor samenwerken

Sinds de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet wordt er vaak gesproken over de negatieve effecten van de marktwerking. Diverse malen zijn er kamervragen gesteld over de gevolgen van dicterende zorgverzekeraars, artsen die efficiënter moeten werken en de focus op kostenbesparing. In Oost-Nederland laten ze zien dat het anders kan. Hier zoeken zorgverleners actief de samenwerking met zorgverzekeraar Salland, om zo de beste zorg in de regio te kunnen bieden.

In het oosten van het land weten zorgverleners het allang: met samenwerking bereik je meer. Kwaliteitsverbetering en kostenbesparing hoeven elkaar niet te bijten, als er maar een goede wil is én een sterke regisserende partij.

Fysiotherapeut Paul Kokke licht toe: "In onze praktijk heerst een tevreden gevoel met betrekking tot de relatie met Salland. De kleinschaligheid vinden wij tevens de kracht van Salland. De overleglijnen zijn kort en laagdrempelig en de medewerkers van Salland zijn makkelijk bereikbaar als er vragen van onze kant zijn. Wij vinden dat de fysiotherapeutische zorg met name in de aanvullende pakketten ruim is vertegenwoordigd en wij merken dat de patiënten dit in hoge mate waarderen."

Enkele honderden zorgverleners in Oost-Nederland, waaronder huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen en apothekers, hebben spontaan de wachtruimte beschikbaar gesteld voor een ludieke actie van Salland verzekeringen. Cliënten krijgen daar de gelegenheid letterlijk te ervaren hoe goed het voelt om als verzekerde bij Salland te zitten. Hiertoe zijn comfortabele, rode stoelen geplaatst in de wachtkamers.

Door de stoel in hun wachtkamer te plaatsen, geven zorgverleners aan hun cliënten het signaal af dat de keuze voor een zorgverzekeraar van belang is voor behandelaar én cliënt. Uiteindelijk bepalen de polisvoorwaarden welke behandelingen uitgevoerd kunnen worden en of de cliënt dicht bij huis wordt geholpen.

Salland woordvoerster Annette van der Vlugt over de actie: 'Wij zijn erg blij met deze geste van de zorgverleners. Voor ons is dit een bevestiging dat wij in onze werkwijze met zorgverleners de juiste koers volgen. Goede en betaalbare zorg bereik je door samenwerking en dat mag iedereen weten."

////////////////////////////////////////////////////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////////////////////////////////////////



Ingezonden persbericht