Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Kom op viZite

Meer dan 150 vrijwilligersorganisaties nodigen u uit om tussen 28 november en 7 december op viZite te komen tijdens inZ Vrijwilligersstad.

In Rotterdam doen zon 140.000 volwassenen in meer dan 4000 vrijwilligersorganisaties vrijwilligerswerk. Tijdens inZ Vrijwilligersstad kunt u zien wat zij doen, hoe bijzonder dat is en hoeveel verschillende soorten vrijwilligerswerk er zijn. Bij meer dan 150 vrijwilligersorganisaties kunt u op viZite en met eigen ogen zien wat er gebeurt achter bijvoorbeeld de deuren van het buurthuis, de sportvereniging of het radiostation. Sommige vrijwilligersorganisaties organiseren een speciale presentatie of activiteit, maar de meeste doen gewoon wat zij altijd doen - zich inzetten voor de buurt, de wijk, de deelgemeente, de stad of de maatschappij.

In Kralingen-Crooswijk kunt u onder meer op viZite bij:

Arboretum Trompenburg, Bavo-Europoort,Concertcommissie Kralingen, Korfbalvereniging Velox, Vrijwilligersgroep Kralingse Bosch, Rotterdamse Vrouwen Studenten Vereniging, Scoutinggroep Maasgroep 18, Verpleeghuis Pniël, Voor-uit (club voor actieve vrijetijdbesteding), Sanctus Laurentius en Stichting Openbaar Vervoer Museum.

De Vrijwilligerswinkel Kralingen-Crooswijk in de bibliotheek aan Goudse Rijweg 70 heeft haar deuren extra geopend op vrijdag 30 november van 14.00 tot 17.00 uur en op maandag 3 december van 14.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie vindt u op www.inz.nl/vrijwilligersstad. Daar vindt u ook de tijdstippen en de andere deelnemers aan op viZite.

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, dan kunt u een gratis workshop volgen, waarin u zich vrijblijvend kunt oriënteren, op de verschillende soorten vrijwilligerswerk, uw eigen voorkeur/interesse, de positie van de vrijwilliger en hoe u aan vrijwilligerswerk komt. Meer informatie hierover op www.inz.nl/vrijwilligersstad > kenniZ. Aanmelden kan via bgoedendorp@cvd.nl of via (010) 2438100.