Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Latente kwaliteiten komen boven

Op donderdagmiddag 22 november heeft Gerard Schuiling, Deelraadvoorzitter, de tentoonstelling Door de bomen het bos geopend.

Dit deed hij in de aanwezigheid van de dolenthousiaste kunstenaars en het overige aanwezige publiek in de bibliotheek Kralingen-Crooswijk. Het is mooi om te zien hoe latente kwaliteiten naar boven kunnen komen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar jullie werk, aldus Gerard Schuiling.

De expositie toonde het werk van 13 hobbyisten die met succes de gelijknamige schildercursus Door de bomen het bos hebben afgerond. Deze werd in augustus gehouden onder leiding van de Rotterdamse kunstenaar André den Hartog. Tijdens de cursus, die een week duurde, werd er geschilderd op verschillende locaties. Zo hebben de schilders gewerkt in het Arboretum, de Botanische tuin en de Kralingse plas.

Advies en handige tips

Eén van de cursisten laat met trots een schilderij van de Kralingse Plas zien. Het was in het begin wel even wennen, want ik ben van huis uit tekenaar. Maar met het advies en de handige tips van André is dit het resultaat en ik ben er zeer tevreden mee. De cursisten, André den Hartog en de organisatie kijken terug op een geslaagd kunstproject. Zo zijn de deelnemers na de cursus nog enthousiaster geworden over schilderen. Janna Kool één van de initiatiefnemers van het project: Het was wel even ploeteren, maar uiteindelijk heeft iedereen het naar zijn zin gehad.

Deelraadsvoorzitter, Gerard Schuiling (rechts) houdt het openingswoord.