KNHS


KNHS sluit zich aan bij NOC*NSF Masterplan Arbitrage 28 november 2007

Het NOC*NSF heeft samen met veertien sportbonden, waaronder de KNHS, de handen ineengeslagen om verruwing en wangedrag op en rond sportwedstrijden aan te pakken. Hiervoor is het Masterplan Arbitrage opgericht.

Veel scheidsrechters en juryleden kampen met imago- en gezagsproblemen bij sporters, trainers en publiek. Tegelijkertijd is er het besef dat de wedstrijdsport niet serieus kan worden beoefend zonder de jury en dat het niveau van de sport verbetert als het jurylid een goed jurylid is.

De KNHS herkent de problematiek van verruwing en wangedrag op de wedstrijden. Deze problematiek uit zich met name in de relatie tussen ruiter en paard en in de omgang tussen ruiters, officials en organisatie. In het kader van het herinrichtingsplan juryopleidingen werkt de KNHS mee aan het Masterplan Arbitrage om ook voor de paardensport officials te behouden en de kwaliteit van de officials te optimaliseren.

De komende maanden gaat een aantal werkgroepen uit de verschillende sportbonden activiteiten uitvoeren die moeten leiden tot verbetering van het klimaat en het imago van de sport.