Flexbranche wint EVC-Jaarprijs 2007

28/11/2007 16:27



ABU



De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) heeft dinsdag jl. de EVC-Jaarprijs 2007 gewonnen. De EVC-prijs wordt jaarlijks toegekend aan het bedrijf, sector of opleidingsfonds dat zorgt voor vernieuwing in het gebruik van EVC's. Erkenning Verworven Competentie (EVC's) is een instrument dat zorgt voor beter en breder inzetbare werknemers op de arbeidsmarkt. Kabinet en sociale partners hebben tijdens de participatietop afgesproken fors in te zetten op meer EVC's.

STOOF dankt de prijs aan de sectoroverstijdende inzet van het EVC's in combinatie met een opleiding, waarbij het veelal gaat om medewerkers aan de onderkant van de arbeidsmarkt. STOOF ziet de prijs als erkenning en waardering voor de rol van de uitzendbranche en de tien uitzendondernemingen in het bijzonder als gekwalificeerd opleider. De prijs is een aanmoediging om verder te gaan met leren/werken en EVC in de uitzendbranche.

EVC (Erkennen van Verworven Competenties) streeft naar het erkennen, waarderen en verder ontwikkelen van de praktijkkennis en ervaring van werknemers. Opgedane werkervaring wordt met behulp van EVC-trajecten getoetst en omgezet in EVC-certificaten, vrijstellingen en diploma's.

Marcel Nuyten, voorzitter van STOOF en onderhandelaar van FNV Bondgenoten is enorm verheugd met de prijs: 'Waar werkgevers en werknemers de handen ineenslaan worden resultaten geboekt. Maar de echte winnaars zijn natuurlijk de flexkrachten! Met het doorlopen van een EVC-traject zien jongeren én ouderen zonder diploma hun opgedane werkervaring omgezet worden in gecertificeerde erkenning. Hiermee worden hun arbeidsmarktkansen enorm vergroot.'


---
Over STOOF:
De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) is in 2003 opgericht door de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en de Unie. STOOF heeft tot doel het opleidingsbeleid binnen uitzendondernemingen te stimuleren. Dat geldt zowel voor uitzendkrachten als voor de vaste medewerkers van uitzendondernemingen.





http://www.stoof-online.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (