Dexia Bank


Dexia lanceert - in samenwerking met de Gemeentelijke Holding, Groep ARCO en GVA A.M. NV - een nieuwe vastgoedmaatschappij, Dexia Immorent NV.

28/11/2007

Dexia Bank, de Gemeentelijke Holding, Groep ARCO en GVA Asset Management NV (GVA A.M. NV) kondigen vandaag de oprichting aan van een niet-beursgenoteerde vennootschap die de lokale besturen en instellingen, alsook de organisaties actief in de sociale sector oplossingen wil aanbieden om het beheer van hun vastgoed op lange termijn te optimaliseren. De aandeelhouders van de nieuwe vennootschap zijn Dexia (40%), de Gemeentelijke Holding (27,5%), Groep ARCO (27,5%) en GVA A.M. NV (5%).

Deze nieuwe vennootschap komt tegemoet aan de wil van alle partners om de lokale besturen en de instellingen van de sociale sector nieuwe formules aan te bieden waarmee ze het hoofd kunnen bieden aan vele uitdagingen, met name op het vlak van investeringen en demografische ontwikkelingen.

Via Dexia Immorent verruimt Dexia haar productaanbod met betrekking tot vastgoedprojecten van haar publieke en sociale cliënteel in België. Ze reikt voortaan oplossingen aan voor het bestaande patrimonium van zijn referentiecliënteel, de uitbreidingen, de renovaties of de nieuwe projecten. Door een strategie toe te passen die de traditionele `buy & hold' overstijgt, bevestigen de aandeelhouders van Dexia Immorent zich als langetermijnpartners van de publieke en sociale cliënten, komen ze tegemoet aan de huidige sociale en ecologische bekommernissen van deze cliënten en stellen ze hen in staat zich op hun kernopdrachten toe te spitsen en dit door hun een reële optimalisering van het beheer van hun gebouwen aan te bieden.

Als wereldleider inzake de financiering van de lokale besturen, kent Dexia de publieke cliënteel door en door en bezit het een ruime ervaring wat de structurering van schuldinstrumenten en het beheer van vastgoedprojecten voor de overheidssector betreft. Dexia wordt daarom belast met het dagelijks beheer van Dexia Immorent. Als investeerders met een specifieke en bevoorrechte band met de lokale overheden en de sociale organisaties sluiten de Gemeentelijke Holding en Groep ARCO, allebei referentieaandeelhouders van Dexia, zich graag bij dit initiatief aan. Terwijl Dexia het beheer van de activa met een publieke dimensie voor zijn rekening zal nemen, treedt GVA AM NV in dit dossier op als vastgoedconsultant en beheerder die gespecialiseerd is in specifieke sectoren zoals de woningmarkt en rusthuissector.