Gemeente Nieuwegein

Provincie akkoord met bestemmingsplan Binnenstad Nieuwegein

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft op dinsdag 27 november jl. het bestemmingsplan Binnenstad Nieuwegein goedgekeurd. Daarmee is de laatste bestuurlijke stap gezet op weg naar een definitief bestemmingsplan voor het centrumgebied van Nieuwegein.

De provincie heeft in haar besluit alle eerder ingediende bezwaren en het advies van de Provinciale Plan Commissie meegenomen. Wethouder Lubbinge: "Met dit besluit bevestigt de provincie dat wij als gemeente ons werk goed hebben gedaan. Het besluit betekent voor ons een belangrijke stap voorwaarts. We kunnen nu met volle kracht vooruit met alle bouwplannen en met het echte bouwen van de nieuwe levendige Binnenstad".

Na bekendmaking van het besluit door GS, ligt het bestemmingsplan samen met het goedkeuringsbesluit zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden nog beroep indienen bij de Raad van State. Zijn er geen beroepen, of worden deze door de Raad van State niet ontvankelijk of gegrond verklaard, dan is het bestemmingsplan onherroepelijk. Bouwaanvragen voor de Binnenstad worden beoordeeld op basis van dit nieuwe bestemmingsplan.

Noot aan de redactie:
Voor persvragen tijdens kantooruren, bel: 06 51 57 23 11 Voor dringende persvragen buiten kantooruren, bel: 06 51 71 76 78

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Martinbaan 2 3439 NN www.nieuwegein.nl Contactpersoon H etty Vrijmoeth
Telefoon 06 51 57 23 11
Fax (030) 605 11 77
E-mail persvragen@nieuwegein.nl
Datum 28 november 2007
Nummer 239