PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 28 november 2007

PvdA en Leefbaar op de bres voor voetbalvereniging HOV

Vorige week gingen de raadsleden van de commissies Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport (FIBS) en Jeugd Onderwijs en Cultuur (JOC) op bezoek bij de amateur-voetbalvereniging HOV en de Soccer academy in Kralingen-Crooswijk.

HOV en de Soccer academy werken intensief samen, ook met de scholen in de buurt. PvdA-raadslid en voorzitter van FIBS Metin Çelik: "Dit is een goed voorbeeld voor andere clubs om meer met de wijk te doen."

De Soccer academy wil de trainers en leiders (vrijwilligers) zo uniform mogelijk laten acteren, zodat de kinderen een betere kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Hiervoor hebben zij een concept ontwikkeld waarbij ze gebruik maken van pedagogische ondersteuning.

Dit was nodig, zo stelt de voorzitter van de Soccer academy, om een gezonde clubstructuur op te bouwen en de betrokkenheid van ouders en kinderen te vergroten.

Leefbaar-raadslid en voorzitter van JOC Frans van der Hilst: "Wij zijn getuige geweest van een betere organisatiestructuur en een positieve ontwikkeling. De vrijwilligers voelen zich beter op hun gemak en weten waar ze aan toe zijn; de vrijwilligers stralen zekerheid en vertrouwen uit."

Çelik: "Ons werd duidelijke dat het werk nog lang niet af is en dat de ondersteuning van de pedagoog niet gemist kan worden. Nu blijkt dat de continuïteit van deze ondersteuning in gevaar is vanwege het feit dat de deelgemeente per 1 januari 2008 stopt met het financieren van de pedagoog."

PvdA en Leefbaar hebben de handen ineen geslagen. Ze zijn van mening dat de ontwikkeling die de HOV en de Soccer academy momenteel doormaken niet verstoord mag worden. De beide partijen willen dan ook van het college weten of dat bereidt is om de financiering van de pedagogische ondersteuning voor de jaren 2008 en 2009 zeker te stellen.

Naast de pedagogische ondersteuning speelt er nog een probleem: de velden van HOV.

Vanwege de vele plannen in de directe omgeving van HOV hebben zij een veld moeten inleveren. Het hoofdveld (echt gras) kan weinig worden gebruikt, omdat het veld door slechte afwatering en door het feit dat het ongeveer een meter onder het maaiveld ligt, bij regenachtig weer meer de vorm krijgt van een openlucht zwembad.

En dat terwijl HOV, de Soccer academy en de omliggende scholen de velden gebruiken.

Çelik: "Ondanks de vaststelling van Voetbal Vitaal dit voorjaar, waarbij kunstgras voor HOV niet is meegenomen, vinden wij de wens van HOV voor kunstgras bespreekbaar en gewenst."

Daarnaast blijkt dat HOV 2 meisjesteams heeft, maar geen kleedkamers waar de meisjes zich fatsoenlijk kunnen verkleden. Beide partijen vinden het van belang dat ook de meisjes goed gefaciliteerd worden en hebben ook daarover het college vragen gesteld.

In januari of februari 2008 evalueren de twee commissies de externe oriëntatie naar HOV en de Soccer academy. De beantwoording van deze schriftelijke vragen zullen worden betrokken bij die evaluatie.