PvdA Rotterdam


PERSBERICHT
Rotterdam, 28 november 2007

Overdekking 's-Gravendijkwal

Morgen, tijdens de raadsvergadering bij de behandeling van de Stadsvisie, zal de PvdA een motie indienen om de 's Gravendijkwal met spoed te overdekken.

De 's-Gravendijkwal is ooit aangelegd als een brede statige laan. Inmiddels is de straat verworden tot een drukke onaantrekkelijke straat. De huidige tunnelbakken zijn een echt obstakel voor voetgangers en het drukke verkeer is een zware belasting voor de bewoners. Het verkeer zorgt voor veel geluid- en stankoverlast. Bovendien is het vele verkeer op de zogenaamde ventwegen (de wegen die naast de tunnelbakken lopen op straatniveau) levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers.

"De huidige situatie kan echt niet langer voortduren", vindt Tom Harreman PvdA-raadslid. "Het zou een prachtige straat kunnen zijn, maar door de belabberde verkeerssituatie staat de 's-Gravendijkwal nu vol met seksinrichtingen en coffeeshops. Bewoners hebben recht op een leefbare straat."

De PvdA dient morgen een motie in om nog deze collegeperiode (voor mei 2010) te beginnen met het overdekken van de 's-Gravendijkwal en in het verlengde daarvan de Henegouwerlaan. De motie vraagt ook voor het verbeteren van de wegen naast de doorgaande weg. De voetgangers- en fietspaden moeten worden verbreed.

Voor de redactie:
Meer informatie bij Tom Harreman
06 53292924

Monique Smits
Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 9368, 06-12 355 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl