Politie houdt autodieven/-inbrekers aan

's-Hertogenbosch, 28-11-2007

Oplettende agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.45 uur twee Poolse mannen van 24 en 25 jaar uit Oss op de Zuid Willemsvaart aangehouden in verband met auto-inbraak. De mannen stonden bij een auto waarvan een ruit was vernield. Toen politieagenten een controle wilde gaan uitvoeren, renden beide mannen hard weg. Zij konden echter snel worden achterhaald.

Tijdens het volgende onderzoek vond de politie in de directe omgeving een auto met een Pools kenteken, waarvan één van de verdachten de sleutel in zijn bezit had. Deze auto bleek later als gestolen te zijn gesignaleerd en werd in beslag genomen. Hierin trof de politie diverse autoradios en andere apparatuur, telefoons, een hoeveelheid XTC-pillen en inbrekerswerktuigen aan. Ook in de fouillering van de verdachten werd drugs, vermoedelijk speed, aangetroffen.
De politie onderzoekt tevens of de mannen mogelijk betrokken zijn geweest bij een inbraak in een kledingwinkel aan de Hoge Steenweg, die kort voor de aanhouding had plaatsgevonden. De politie denkt daarvoor aanwijzingen te hebben ondanks dat de buit van die inbraak, een grote partij spijkerbroeken, niet werd aangetroffen. De mannen zijn in verzekering gesteld