Politie Gelderland-Zuid

Vijf aanhoudingen in drugsonderzoek

Druten/Deest e.o., 28-11-2007 o Dinsdag heeft de politie in een omvangrijk onderzoek naar het dealen en gebruik van drugs - in een groot deel van district Tweestromenland - vijf aanhoudingen verricht. Bij de actie werd onder meer een Arrestatieteam ingezet. Onder leiding van de rechter-commissaris werden vervolgens in diverse woningen in Druten, Deest en Cuijk zoekingen gedaan. Daarbij is een hoeveelheid cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. In totaal werkten 45 politiemensen aan de actie mee.

In Deest werden in de loop van dinsdagmiddag drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Druten van 20 en 24 jaar en om een 40-jarige inwoner van Deest. In Cuijk werden twee personen uit deze plaats aangehouden, mannen van 19 en 20 jaar oud. De vijf worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Bij één van hen troffen agenten een hoeveelheid drugs aan, bij een ander een aanzienlijke som geld. De goederen zijn in beslag genomen voor het onderzoek. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Vier werden in verzekering gesteld en één, de 20-jarige Cuijkenaar, is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij bleek op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en lijkt niets met de zaak van doen te hebben.

Zoekingen
Dinsdagavond werden in Deest en Druten zoekingen verricht in twee woningen. Diverse goederen werden voor verder onderzoek in beslag genomen. In de nacht van dinsdag op woensdag volgde nog een derde zoeking, die plaatsvond in een woning in Cuijk. Hier werd een hoeveelheid cocaïne gevonden. Bij de zoekingen werd een drugshond ingezet.

Groot onderzoek, ook financieel

In het politieonderzoek is samengewerkt met diverse ondersteunende afdelingen, waaronder Bureau Financiële Onderzoeken, en de politie Brabant-Noord. Het onderzoek bestrijkt een periode van tenminste twee jaar en betreft een groot gebied, grofweg van Ewijk tot Wamel. Verder onderzoek richt zich op de afnemers van de verdovende middelen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Er wordt een financieel onderzoek ingesteld naar het wederrechtelijk verkregen voordeel uit de drugshandel.
(08)