Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 28 november 2007

Kinderinternet De Surfsleutel komt met profielsites voor kids!

Het kinderinternet De Surfsleutel heeft een nieuwe website gelanceerd waarop kinderen een eigen profielsite kunnen maken: www.makingfriends.nl . De website is niet alleen ontzettend leuk, maar ook leerzaam. Kinderen die fouten maken, door bijvoorbeeld te veel privacy gegevens te vermelden, moeten hun fouten zelf corrigeren.

Kinderen gaan op steeds jongere leeftijd een profielsite maken. Het is belangrijk dat zij leren hier op een goede en verantwoorde manier mee om te gaan. Zo vermelden kinderen soms hun adresgegevens of telefoonnummer. Mocht dit op de website van Making Friends gebeuren, dan zal de redactie de profielpagina van het kind onzichtbaar maken voor andere gebruikers. Het kind wordt vervolgens verzocht zelf de pagina te corrigeren en fouten te herstellen. Zodra dit gebeurd is, wordt de pagina weer zichtbaar gemaakt.

Making Friends is een optimaal beveiligde internetomgeving waar je iets over je zelf kunt vertellen, afbeeldingen kunt toevoegen, een vriendenlijst kunt maken en elkaar middels het interne mailsysteem berichten kan sturen.

De omgeving is niet alleen geschikt voor thuisgebruik. De redactie van De Surfsleutel hoopt dat ook veel scholen de website gaan gebruiken om de kinderen op een leuke manier internetweerbaar en internetvaardig te maken. Voor scholen is er een speciale lesbrief beschikbaar.

Meer informatie vindt u op de website: www.makingfriends.nl

----------

Noot voor de redactie

De Surfsleutel is een internetomgeving die speciaal voor kinderen in het basisonderwijs gemaakt is. Hier vinden kinderen alle informatie voor een spreekbeurt of werkstuk, spelletjes, knutselideeën en nog vel meer. Maandelijks heeft De Surfsleutel meer dan 2 miljoen pageviews.

Meer informatie over De Surfsleutel vindt u op: www.surfsleutel.nl

Bedrijven die dit initiatief willen ondersteunen of anderszins een bijdrage willen leveren aan het succes van Making Friends, nodigen wij uit te reageren.

Informatie:

Ingezonden persbericht