Regering.nl

177,6 miljoen euro voor Masterplan N201

Nieuwsbericht | 28-11-2007

Minister Eurlings draagt 177,6 miljoen euro bij aan het Masterplan N201. Hiermee kan de slechte ontsluiting van Schiphol en de Bloemveiling Aalsmeer via het wegennet worden aangepakt.

Het Masterplan N201 is opgesteld door een regionaal samenwerkingsverband, onder leiding van de provincie Noord-Holland. Het plan moet de dorpskernen van Aalsmeer en Uithoorn ontlasten van doorgaand verkeer.

Kosten

Op basis van een audit van Rijkswaterstaat is gekozen voor de kosteneffectiefste variant. De totale financiering is 613 miljoen euro. Daarvan kent het Rijk nu 177,6 miljoen euro toe.

De overige kosten worden vooral betaald door de gemeenten Aalsmeer, De Ronde Venen, Haarlemmermeer, Uithoorn, de provincie Noord-Holland en de stadsregio Amsterdam. De Bloemenveiling Aalsmeer en Schiphol dragen samen circa 20 miljoen euro bij.

N201

De N201 loopt van Heemstede naar Hilversum. Tussen Hoofddorp en Mijdrecht wordt de weg verbreed en buiten de woonkernen omgeleid. Er komen twee aquaducten en een betere aansluiting op de A4 en de A9.

De provincie Noord-Holland voert het project uit. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2012 klaar.