Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlandse jeugdspelers kunnen terugkijken op goed WK in Antalya

De elf Nederlandse jeugdspelers die hebben meegespeeld in het wereldkampioenschap voor de jeugd in Antalya (Turkije) kunnen terugkijken op een goed toernooi. Bijna allemaal behaalden ze een positieve score. Bijzonder goede prestaties werden geleverd door Roeland Pruijssers en Benjamin Bok. In de groep tot achttien jaar scoorde Roeland Pruijssers een fraaie 8 uit 11; dat was goed voor de gedeelde vierde plaats. Benjamin Bok kwam in de groep tot twaalf jaar eveneens tot 8 uit 11. Hij werd daarmee gedeeld zesde.

Erg goed werd er ook gespeeld door Diana Dalemans (meisjes tot twaalf) en Mahsa Bitalzadeh (meisjes tot tien). Zij scoorden beiden 7 uit 11.

De Nederlandse afvaardiging bestond uit de vogende spelers: Wouter Spoelman, Roeland Pruijssers, Christov Kleijn, Robin van Kampen, Benjamin Bok, Thomas Beerdsen, Martine Middelveld, Leonore Braggaar, Anne Haast, Diana Dalemans en Mahsa Bitalzadeh.

De belevenissen van de Nederlandse spelers zijn te lezen op de weblog uitzendingen. U kunt ook een kijkje nemen op de toernooisite.
---

Remise Tiviakov, verlies Van Wely in World Cup

Sergei Tiviakov heeft zijn eerste partij in de tweede ronde van het toernooi om de World Cup tegen de sterke Chinees Yue Wang remise gespeeld. Minder ging het met Loek van Wely. Met de witte stukken verloor hij van Evgeny Bareev. Dat wist hij in de tweede partij niet meer goed te maken.

U kunt het toernooi volgen via de toernooisite.
---