Gemeente Barneveld


Geen parkeergarage bij Schaffelaartheater

BARNEVELD Het college van B&W van Barneveld heeft besloten om géén parkeergarage bij het toekomstige Schaffelaartheater te realiseren. De parkeergarage is niet nodig voor de parkeercapaciteit in het centrum van Barneveld en de kosten minimaal zeven miljoen euro voor de garage en zeven à acht ton voor bijkomende bovengrondse werkzaamheden zijn erg hoog.

De gemeente Barneveld, de Woningstichting Barneveld en het Muziekgezelschap "De Harmonie" realiseren aan de Churchillstraat het Schaffelaartheater. De gemeente heeft met het oog op deze ontwikkeling onderzoek gedaan naar de parkeerbehoefte en mogelijkheden bij het theater. Het college concludeert, dat de kosten voor de realisering van een parkeergarage minimaal 7 miljoen erg hoog zijn.

Aanzienlijke uitbreiding van de parkeercapaciteit Het college heeft tegelijkertijd naar mogelijkheden gezocht om de parkeercapaciteit bij het Schaffelaartheater uit te breiden. Dat is gelukt. Ten opzichte van het oorspronkelijke uitgangspunt van 150 parkeerplaatsen, is in het voorstel van het college sprake van 214 parkeerplaatsen een stijging van ruim 60 parkeerplaatsen. Hiervoor wordt een deel van de grond van de Eben-Haëzerschool gebruikt. De kosten van deze bovengrondse parkeerplaats bedragen tussen de zeven en de acht ton.

De aanleg van deze bovengrondse parkeerplaatsen betekent overigens níet, dat een parkeergarage in de toekomst is uitgesloten. De gemeente heeft berekend, dat op de locatie van de scholen náást het Schaffelaartheater een parkeergarage van zo'n 400 parkeerplaatsen mogelijk blijft.

Wethouder Tijmensen onderzoekt, op nadrukkelijk verzoek van de Barneveldse Middenstandsvereniging, in de komende periode of het aantal parkeerplaatsen bij het Schaffelaartheater nóg meer kan worden verhoogd. Dit onderzoek laat onverlet, dat het college de gemeenteraad voorstelt om bij het Schaffelaartheater een bovengrondse parkeervoorziening aan te leggen voor ruim 200 auto's.

Barneveld, 27 november 2007

Persbericht 07157

Mutatiedatum 28/11/2007