Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal
ostbus 20018
P
2500 EA Den Haag

Den Haag Ons kenmerk 28 november 2007 PO/KO/07/49767

Onderwerp Bijlage(n) Kwaliteitsagenda Primair Onderwijs Notitie `Scholen voor morgen'

Hierbij ontvangt u de Kwaliteitsagenda Primair Onderwijs `Scholen voor morgen'. Het is een agenda die focust op het verbeteren van taal- en rekenprestaties van alle leerlingen, met ruimte voor een rijke leeromgeving. Het is ook een gezamenlijke agenda, die de afgelopen maanden in overleg met de primair onderwijssector tot stand is gekomen. Er zijn onder andere gesprekken geweest met de besturenorganisaties, de ouderorganisaties, (wetenschappelijke) experts en met schoolleiders en leraren.

Op 19 en 26 november 2007 is de agenda besproken tijdens conferenties met vertegenwoordigers van de sector en met mensen die een voortrekkersrol spelen in de verbetering van het onderwijs op school. Deze conferenties en de notitie markeren het begin van het proces van kwaliteitsverbetering op school. De agenda zal de komende periode verder worden ingevuld en uitgewerkt. Zo verwacht ik begin 2008 het advies van de Expertgroep Doorlopende Leerlijnen Taal en Rekenen. Dit advies is van groot belang voor het bepalen van wat kinderen moeten kennen en kunnen als zij de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs maken.

De samenwerking met het onderwijsveld wordt voortgezet tijdens de uitwerking, want de verbetering van taal- en rekenresultaten vindt uiteindelijk op de scholen zelf en in de klas plaats. Het resultaat van de uitwerking kunt u in het tweede kwartaal van 2008 tegemoet zien.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Sharon A.M. Dijksma

6
44
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap OCW 11 Rijnstraat 50, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag, T +31-70-4123457 F +31-70-4123456 www.minocw.nl