Waterschap Regge en Dinkel


secretaris-directeur

Willem Joosten nieuwe secretaris-directeur Regge en Dinkel

joostenw.a.jpg (64 Kb)

Ing. Willem Joosten wordt de nieuwe secretaris-directeur van waterschap Regge en Dinkel. Het algemeen bestuur heeft vandaag ingestemd met zijn benoeming tot hoogste ambtenaar van het waterschap per 1 januari 2008.

Joosten (57 jaar) is sinds 1999 werkzaam bij Regge en Dinkel. In 2005 trad hij toe tot de directie met als aandachtsgebieden strategie en beleid, financieel management en waterbeheer. Organisatieontwikkeling heeft zijn bijzondere interesse. Voor zijn aantreden bij Regge en Dinkel heeft hij meer dan 23 jaar in managementfuncties bij verschillende gemeenten gewerkt.

Joosten is momenteel ook nog politiek actief. In Hengelo, zijn woonplaats, is hij vice-voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van het raadspresidium. Voorts bekleedt hij bestuursfuncties op het gebied van verkeersveiligheid en van ouderenzorg.

Willem Joosten ziet zijn nieuwe functie als "een enorme uitdaging waar ik veel zin in heb en waar ik me met volle energie aan ga wijden. En dat moet ook, want er is en blijft veel te doen op het gebied van waterbeheer in ons mooie Twente".

Willem Joosten is als secretaris-directeur van Regge en Dinkel de opvolger van Jan Romke van Dijk die per 1 januari 2008 vertrekt. Hij vormt per die datum samen met adjunct-directeur Aloys Luttikhuis de directie.