Gemeente Oldenzaal


Extra geld voor opsporing fraude en schuldhulpverlening

gepubliceerd op : 28-11-2007

De gemeente Oldenzaal krijgt extra middelen om fraude met uitkeringen verder terug te dringen. Wethouder Termijtelen hecht er aan te verklaren dat personen die recht hebben op een uitkering hiervoor ook in aanmerking moeten komen.

Misbruik moet echter worden voorkomen. Daarnaast ontvangt de gemeente extra financiële middelen om personen te helpen die in de financiële problemen zitten.

Het kabinet is er veel aan gelegen om het aantal problematische schulden terug te dringen en heeft hiervoor de gemeente extra middelen toegezegd.

De gemeente Oldenzaal is samen met de Stadsbank Oost Nederland bezig om schulden zoveel mogelijk te voorkomen. Hiertoe lopen op dit moment diverse projecten, zoals preventie en begeleiding, met name ten aanzien van de doelgroep jongeren. Tevens wordt samen met de woningbouwvereniging WBO getracht uithuiszettingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Uitkeringen moeten toekomen aan personen die daar recht op hebben. Er moet alles aan gedaan worden om onrechtmatigheid te voorkomen. Om hier nog meer invulling aan te kunnen geven wordt onderzocht of van meer controle- en opsporingsinstrumenten gebruik kan worden gemaakt.

De extra middelen die de gemeente Oldenzaal hiervoor de komende drie jaar ontvangt bedragen in totaal ca. EUR 85.000,- voor schuldhulpverlening en ruim EUR 78.000,- voor fraudebestrijding.