Gemeente Oldenzaal


College positief over aanbieding exploitatie Vondersweijde

gepubliceerd op : 28-11-2007

Het Oldenzaalse college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de exploitatie van sportcluster Vondersweijde voor de periode 2008-2015 voort te laten zetten door Vondersweijde BV, de huidige exploitant.

Het college is van mening dat de exploitatieaanbieding van Vondersweijde BV tegemoet komt aan de voorwaarden die door de gemeente zijn gesteld.

De aanbieding van Vondersweijde BV bevat een aantal duidelijke verbeterpunten. Zo wordt veel aandacht besteed aan het verhogen van de attractiewaarde van het sportcluster en aan de invoering van energiebesparende maatregelen en het terugdringen van de belasting van het milieu. Verder wordt onder meer voorgesteld de trainingsuren van zwemvereniging OZ&PC, de zwemtijden voor de `vroege vogels' en de mogelijkheden voor recreatief zwemmen uit te breiden.

Sinds mei van dit jaar heeft de gemeente met de directie van Vondersweijde BV gesproken over de voorwaarden die worden gesteld bij het sluiten van de exploitatieovereenkomst. Gebruikersgroeperingen zijn door de exploitant gevraagd naar hun wensen en een definitieve aanbieding is op 26 oktober jl. aan de gemeente voorgelegd. Het college is positief over het voorliggende voorstel en heeft daarom besloten de gemeenteraad te adviseren met de aanbieding in te stemmen.